„Klubrádió
Reggeli gyors

Hadházy: Ezer négyzetméteres mélygarázs épül az Orbán-birtokon

28/04/2020 11:15

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos szerint az Orbán család hatvanpusztai birtokán ezer négyzetméteres mélygarázs épül, ledózeroltak egy műemléki védettségű istállót és két „kastélyocska” már elkészült. Újabb légi felderítést végzett a független országgyűlési képviselő.

2020. április 28. Reggeli gyors / részlet, Hadházy Ákos (20.04.28.)
07:21
00:00

A Orbán-család hatvanpusztai birtokán folytatódik az építkezés, Hadházy Ákos átrepült fölötte és megint lefényképezte, erről kérdeztük. A független képviselő azt mondta: még nem tudni pontosan, mi épül ott. Fél évig levelezett a hivatalokkal és többféle válasz érkezett, volt, amelyik azt mondta, hogy portaépületre kaptak engedélyt, egy másik szerint majorságra, az építési adatbázisból pedig az derült ki, hogy mélygarázs lesz.

Hadházy Ákos közölte: egy ezer négyzetméteres mélygarázs valóban elkészült. Az ott dolgozók név nélkül olyan jelzést adtak neki, hogy az egyik épület bunkerként, óvóhelyként is használható lehet. Lebontottak egy műemléki védettségű istállót, értesülései szerint erre nem volt engedélyük. Ennek a helyén is hatalmas mélyépítési munkák indultak – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: amikor több százezren veszíthetik el a megélhetésüket, a miniszterelnök családjának birtokán ilyen grandiózus építkezés megy. Két „kis kastély” elkészült, és mivel az egész birtok a semmi közepén van, a mélygarázs is egészen bizarr.

Hivatalosan Orbán Viktor édesapjának a nevén van a terület, és az ő kőbányászattal foglalkozó cégéből évente több milliárdot vesz ki. Azt mondta: újságírók több esetben bizonyították, hogy ez a kő a Mészáros Lőrinc által megnyert állami beruházásokba kerül, és azt is lehet tudni, hogy ennek a cégnek jóval nagyobb a nyereségrátája, mint az összes piaci versenytársnak. Tehát vagy nagyon olcsón nyeri ki a követ, vagy nagyon drágán adja el, és Hadházy Ákos szerint az utóbbi tűnik valószínűbbnek.

Hadházy Ákos beszélt a hétfői autós tiltakozásról is, az ott készült riportunkat és interjúnkat a képviselővel IDE kattintva tekinthetik meg. 

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Hadházy Ákos/Facebook

Reggeli gyors
2020. április 28., kedd 07:30
Műsorvezető: Dési János