„Támogassa
Reggeli gyors

"Filmben sem láttam ilyeneket!"

11/10/2023 14:23

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

"Többeknek sikerült hazajutni Magyarországra, még mindig hatalmas a pánik Izraelben" – mondta a hétfőn hazaérkezett Yom-Tov Jázmin a Reggeli gyorsban.

2023. október 11. Reggeli gyors - részlet 23.10.11. Yom-Tov Jázmin
09:26
00:00

"Pont a nagynénémnél aludtam, szóval nem voltam egyedül, amikor reggel 6-kor arra ébredtünk, hogy bombariadó volt, de semmi komolyra nem számítottunk, sajnos előfordul az ilyesmi" – mondta a Reggeli gyors szerdai adásában Yom-Tov Jázmin, akit Izraelben ért a háború kitörése, és csak hétfőn sikerült hazajutnia. Hozzátette, az ilyenkor szokásos módon vonultak az óvóhelyként működő biztonságos betonszobába, majd elhagyták azt. Akkor kezdett gyanakodni, hogy nagyobb a baj, amikor háromszor-négyszer kellett megismételni a protokollt.

Elmondta, hogy 60 km-re volt Gázától, amikor a támadások váratlanul elkezdődtek. Hozzátette, így még nem félt életében. Bár mindenki tisztában van vele mit kell tenni, hova kell menekülni rakétázás, légiriadó esetén, hatalmas volt a pánik. "Többeknek sikerült hazajutni Magyarországra, Izraelben pedig tobábbra is óriási a rémület" – mondta.

Izraeli-palesztin konfliktus
 
Izrael
 Fotó: MTI/AP/Ohad Zwigenberg
 

Hozzátette, mivel fontos holmik maradtak a lakásukban Tel Avivban, oda is el kellett mennie a családjával. Nem tudták, ki ül a mellettük haladó autóban, ki rejtőzik a bokorban. Ekkor is megszólalt a riadó, oldara nézve hét, a levegőben száguldó rakétát számolt össze.

Számos borzalmas történetet hallott, beszélgetve az emberekkel, ezekből többet megosztott. "Filmben sem láttam ilyeneket!" – hozzátéve, hogy a támadók tudtak a fesztiválról, célzottan támadtak.

Yom-Tov egészen biztos abban, hogy háborús helyzet következik.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Yom-Tov Jázminnal
2023.10.11., szerda 8:36
Riporter: Para-Kovács Imre