„Klubrádió
Megbeszéljük...

Előválasztás: szervezetlen volt az eredményhirdetés

27/06/2019 19:25

| Szerző: Klubrádió

Szeretné eloszlatni az összeesküvés-elméleteket; azt nem szervezték meg, hogy ki mikor jelenjen meg, csak annyit lehetett tudni, hogy Magyar György eredményt hirdet este 6-kor – mondta az aHang civil platform egyik munkatársa, aki betelefonált a Megbeszéljükbe az előválasztással (és Kálmán Olga távolmaradásával) kapcsolatban.

2019. június 27. Megbeszéljük / részlet, Gazda Gergely, aHang (19.06.27.)
07:50
00:00

Erőforrás- és emberhiány miatt nagyon spontán volt az előválasztás szervezői oldalról, nem volt olyan profi munka, mint egy olimpia önkénteseinél – mondta Gazda Gergely, aki az aHang szervezőcsapatában dolgozott.

A konkrét esetre rátérve közölte: a pártok képviselőihez eljuttatott levelezés a sajtótájékoztató menetrendjéről szólt, arról, mikor számolják a szavazatokat, mikor hirdetik ki az eredményt, és hogy várják a pártok megfigyelőit a számoláshoz, tehát technikai dolgokról.

Senkinek nem volt ennyi energiája és nem is gondolkodtak annyira előre, hogy megszervezzék, hogy ott álljon a három jelölt, és Magyar György majd kezet rázzon a győztessel. Nagy öröm volt látni, hogy sorra jelennek meg prominens személyiségek a pártokból, aztán két perc múlva már úgy érezte, ez természetes.

Először is el szeretné oszlatni az összeesküvés-elméleteket arról, hogy valaki előre megfontolt szándékkal mozgatta a szálakat, hogy ki hol legyen, ilyen nem történt. Természetesen Kálmán Olga döntésének hátterét nem ismeri, de azt elmondta: olyan szintű szervezés biztos nem volt, hogy ki mikor jelenjen meg. Csak annyit közöltek, hogy Magyar György ügyvéd eredményt hirdet várhatóan 6-kor. Leginkább azon izgultak, végeznek-e addig a számolással.

Az előválasztást az aHang civil platform szervezte és az eredményt a Magyar György által elnökölt Civil Választási Bizottság (CVB) állapította meg. A CVB-ről bővebben itt olvashatnak.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük... 
2019. június 27., csütörtök 16:45
Műsorvezetők: Bolgár György