„Klubrádió
Klubdélelőtt

Csigolyaterelő blokk után levendula

7/10/2022 20:12

| Szerző: Klubrádió

Varga Péter Pál a gerincdaganatok specialistája mindent elért, amit orvos elérhet a hivatásában. Most váltott egy nagyot. Duda Éva táncművész, koreográfus társulatának itthon és külföldön is óriási sikere van. Vajon a válság miként érinti a független társulatokat? Farkas Zoltán újságíró a gazdaság mögött rejlő titkokba avatta be olvasóit. Most is bőven van témája. Beszélgettünk a nemrég elhunyt zenészről, Szakcsi Lakatos Béláról és Benedek István Gábor író, újságíróról is.

2022. október 08. Klubdélelőtt (2022. október 08., szombat 09:00)
161:46
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

A Klubdélelőtt vendégei és témái:

Farkas Zoltán újságíró miután végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd rádiós szerkesztő, műsorvezető, újságíró lett, a gazdasághoz akkor is hű maradt. Könyvei: Hitelválság – Adósságaink története, Fogyatkozó illúziók, Hét szűk esztendő – A válságtól az önkénygazdaságig. Mind, mind gazdasági ismeretekbe, valamint a gazdaság mögött rejlő titkokba avat be. Hogy most mi izgatja? A recesszió, a húsz százalék körül tetőző infláció, a hatalmas fizetésimérleg-hiány...

 
Farkas Zoltán, HVG

 

Dr. Varga Péter Pál a gerincdaganatok specialistája mindent elért, amit orvos elérhet a hivatásában. Harmincnál több szabadalomban részes, közülük hetet ma is használnak világszerte a műtőkben. Egyikük, a „csigolyaterelő” blokk, amely forradalmasította a gerincsebészet egyik fontos területét, az implantátumok közül ma is ebből a típusból ültetnek be a legtöbbet a világon. A kilencvenes években még maga utazott a külföldi betegeket megoperálni, később már inkább hozzá jöttek. Most, 71 évesen  váltott egy nagyot. Felhagyott a gyógyítással, maga mögött hagyta az általa alapított Országos Gerincgyógyászati Központot, és levendulatermesztésbe fogott. Megvásárolt Somogyban, Viszen egy kúriát, azt felújíttatta, ott él a családjával. A  birtok kéthektáros része pedig a levenduláé. Hogy miért esett a választása a levendulára? Mert fájdalomcsillapító, nyugtató tulajdonsága hasznosítható a gerincbetegek kezelésében is.

 
Varga Péter Pál
 Forrás: YouTube
 

 

Duda Éva táncművész, koreográfus bő tíz évvel ezelőtt létrehozta a saját társulatát, itthon és külföldön, mindenütt óriási sikerük van. Hogy miként néz ki a mérleg csak külföldön? 15 ország megközelítőleg 50 ezer néző. Hogyan tovább, vajon a válság miként érinti a független társulatokat?

 
Duda Éva 
Fotó/Forrás: Kaszner Nikolett / Nemzeti Táncszínház
 


Életének nyolcvanadik évében elhunyt Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző, érdemes művész. Hirtelen halála mindenkit megrázott, ugyanis  úgy tűnt, jól volt, előző este még Gerendás Péterrel lépett fel közös koncerten.

Ingyenes lemezbemutatót tart a Mandoki Soulmates Budapesten
 
Szakcsi Lakatos Béla 
 Fotó: MTI/Balogh Zoltán
 
 

 

Benedek István Gábor író, újságíró tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából. Több,  nem halálos betegséggel kezelték egy kórházban, és ki tudja miért, ő maga vetett véget az életének, kiugrott az ablakon. 85 éves volt.

 
Benedek István Gábor  Forrás: Facebook Gábor
 
Klubdélelőtt
2022.október 08., szombat 09.00
szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa

Ne hagyja, hogy a Klubrádió elhallgasson! Támogassa a szabad hangot! Kattintson!