„Klubrádió
Klubdélelőtt

Hangot adni a lábakkal

6/08/2022 07:29

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Sport, tudomány, művészet keveredett három órán át érdekes vendégekkel az aktuális Klubdélelőttben, Kun Zsuzsa társaságában.

2022. augusztus 06. Klubdélelőtt (2022. augusztus 06., szombat 09:00)
159:53
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9:00 Három éve, éppen augusztusban, hogy Dr. Csókay András idegsebész vezetésével magyar missziós orvosok szétválasztották a bangladesi sziámi ikrek összenőtt koponyáját, agyát és annak tápláló ereit. Hogy vannak a gyerekek? És vajon egy világszenzációt, egy orvosi team bravúrját, emberfeletti munkáját, amire csak magyar orvosok vállalkoztak, miért árnyékolja be folyamatosan mindenféle emberi gyarlóság, intrikák, féltékenykedések, feljelentések...

Újabb sikeres műtétet végeztek el a bangladesi sziámi ikrek
 
Újabb sikeres műtétet végeztek el a bangladesi sziámi ikrek
 
Banglades, 2018. augusztus 19. A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány által közreadott képen a fejüknél összenőtt bangladesi ikerpár 2018. augusztus 19-i műtétjükön Bangladesben. Újabb sikeres műtétet végeztek el az ikerpár szétválasztásán dolgozó magyar orvosok, Csókay András, Hudák István és Pataki Gergely. A szervezet tájékoztatása szerint az orvostudományi áttörést jelentő agyi érszakasz-szétválasztás második lépéseként a műtét során újabb eret zártak el, megkönnyítendő a kétéves ikrek, Rabia és Rukia koponyájának végleges szétválasztását. MTI Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
 

10:00 Dr. Littvay Levente politológus professzor szakterülete a választási politika, szavazói magatartás, politikai pszichológia, Amerika politikája. 2021-ben a COVID-korszak oktatásáért CEU Tanítási Kiválósági Díjjal tüntették ki, a Társadalmi Igazságosság Kutatásáért, Morton Deutsch-díjat kapott.

Dr. Littvay Levente
 
Dr. Littvay Levente
 

10:30 Gyuricza Gergely pszichológusként végzett, édesanyja halálát követően jelentkezett egy művészetterápiás kezelésre, ahol beleszeretett a képzőművészetbe, és autodidakta módon tanult meg festeni. A pop-art stílusban alkotó művész 2009 óta fest, képeit magyar és külföldi galériákban is kiállították.

11:00 Akik régebben ismerik Juhász Sándort, nehezen tudják elképzelni, hogy az aktív sportember már tíz éve nincs benne a magyar kosárlabdázás mindennapjaiban. Nyugdíjas, aki most még sokkal több időt tud áldozni régi szenvedélyeire, az írásra és a golfozásra. Egyik legújabb írásának címe: „Aznap éjjel, amikor bevonultak a tankok Csehszlovákiába...”

Juhász Sándor
 
Juhász Sándor
 

11:30 Hajdú Péter futó 2017-ben elfutott Auschwitzba, hogy az elpusztított 6 millió zsidó áldozat előtt fejet hajtson. Idén augusztusban egy izraeli társával együtt Münchenbe fut (650 km-t 13 nap alatt), így emlékezve az 1972-es olimpián terroristák által meggyilkolt 11 izraeli sportolóra, áldozatra. Így „ad hangot lábaival”, hogy soha többet ilyen tragédia ne fordulhasson elő.

Hajdú Péter
 
Hajdú Péter
 

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Klubdélelőtt
2022. augusztus 6. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa