„Klubrádió
20 esztendőnk hatalom

Amikor Nemes Jeles László Oscart nyert

12/12/2021 16:28

| Szerző: Klubrádió

20 esztendőnk hatalom címmel indítunk visszatekintő sorozatot a húszéves Klubrádió honlapján, ahol az elmúlt két évtized néhány emlékezetes műsorából szemezgetünk.

2016. február 29-én hajnalban fél 3 és 6 között élőben követtük az Oscar-gálát, amikor Nemes Jeles László elnyerte az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia legjobb külföldi filmért járó Oscar-díjat a Saul fia című alkotásáért.

2021. december 12. 20 esztendőnk hatalom (2016.02.29. Több mint Oscar)
202:54
00:00
Több mint Oscar volt a rendkívüli adás címe, amin magyar filmért szurkoltunk 2016-ban, nem hiába.

A 88. Oscar-díj átadását élőben közvetítettük egy rögtönzött stúdióból. Meghívott vendégekkel hajnali 6 óráig végigkísértük a Los Angeles-i eseményeket. Nem csak arról számoltunk be, hogy pontosan mi történik éppen a tengerentúli ceremónián, hogy ki melyik díjjal gazdagodott, hanem olyan különleges interjúkat is hallhattak, amelyek a számunkra legfontosabb díjhoz, az idegen nyelvű filmnek járó Oscaréhoz kapcsolódtak. Beszélgettünk Nemes Jeles László rendezővel, Erdélyi Mátyás operatőrrel és Molnár Levente színművésszel, a Saul fia egyik szereplőjével is. Továbbá szó esett a szinkronról, így megszólaltattuk Balsai Mónika és Kovács Nóra színművészeket. Lay Viktória kolléganőnk összeállításokat készített azokról a művészekről, akik az előző évben hunytak el. Illetve Szöllőskei Gábor és Tóth Csaba filmes szakírók segítségével bemutattuk a 2016-os év legjobb film kategória jelöltjeit.

Több mint Oscar
 

Vendégek a műsorban:
- Arányi Zsuzsanna, filmkritikus
- Báthory Orsolya, szinkronrendező
- Csőre Gábor, színművész
- Groó Diana filmrendező
- Hevér Gábor, színművész
- Kende János, operatőr
- Pataki Ági, producer
- Kovács Gábor, producer
- Nemes Takách Kata, szinkronszínész, díszlet- és jelmeztervező
- Villányi Dániel, filmkritikus

Több mint Oscar
2016. 02. 29.
Műsorvezetők: Sugár Ágnes és Timár Ágnes