„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Golden Globe-tól a bíróságig

12/01/2020 12:15

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában szó volt az idei Golden Globe díjakról és a hozzájuk tartozó beszédekről; valamint a tárgyalótermi drámák sajátosságait is megvizsgáltuk.

2020. január 11. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2020. január 11., szombat 13:30)
29:53
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes
Szöllőskei Gábor filmes újságíróval először arról beszélgettünk, hogyan viseli Hollywood Ricky Gervais szókimondó humorát, majd természetesen a díjazottakat vettük sorra. A beszélgetésből kiderült, hogy Joaquin Phoenix azzal, hogy a legjobb férfi színész lett drámai kategóriájában jó esélyeket jelent a számára, hogy az Oscar is majd az övé legyen, valamint Renée Zellweger győzelme is arra utal, hogy nyerhet a 4 hét múlva esedékes megmérettetésen.

A műsor folytatásában Rácz Viktória filmes újságíróval elemeztük a tárgyalótermi drámákat. Szóba került a 12 dühös ember; a Ne bántsátok a feketerigót!; de még a Vinny, az 1ügyű is.

Továbbá Filmhíradó rovattal is készültünk. A műsorból kiderült, hogy miért változtatták meg Tom Cruise kabátját készülő akciófilmjében. Sasszemű rajongók vettek észre az érdekes dolgot a Top Gun: Maverick című szuperprodukció előzetesében, amely az 1986-os világsiker folytatása. A főhős továbbra is legendás pilótadzsekijét viseli, amelyet elhunyt édesapjától örökölt. A dzsekin különféle zászlók szerepelnek, amelyek a hős apa egykori bevetési helyszíneire emlékeztetnek. Az előző részben látható volt a dzsekin Tajvan zászlaja, most viszont már lemaradt. A Marketplace portál megpendíti, hogy a film alkotói talán a kínai mozis piac megnyerése érdekében mondtak le a tajvani zászlóról. A szigetország, amely szemben áll Kínával, 1960-ig az USA közeli szövetségese volt, Amerika azonban lazított a kapcsolatokon, hogy normalizálja viszonyát a világ legnépesebb országával.

Valamint arról is beszéltünk, hogy újraindul a világhírű Szabó István-filmek amerikai moziforgalmazása. Az Oscar-díjas Mephisto, a Bizalom és a Redl ezredes című filmek frissen felújított változatát vetíti januárban a patinás Film Forum mozi New Yorkban. Szabó István 30 év után legújabb filmje főszerepét – a Mephistohoz és a Redl ezredeshez hasonlóan – ismét Klaus Maria Brandauerre bízta. A Zárójelentés hamarosan látható lesz a magyar mozikban.

Hangosfilm – Szélesvásznú verzió
2020. január 11. szombat 13:30
Szerkesztő-műsorvezető: Timár Ágnessel.