„Támogassa
Publicisztika
Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete

A lebírhatatlan kíváncsiság és határt nem ismerő kukkolásvágy ma is jellemzi az oroszokat, nincs ebben semmi rossz, az SZVR, az FSZB, a GRU számára a magyar politika titkai közötti matatás csak olyan, mint a beszabadulás a moszkvai GUM áruház gyerekosztályára.

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete

Említsük meg itt a baloldali háborúpártizó miniszterelnököt, akinek még a politikai szövetségesét (barátját) ért szörnyű támadás után sem jutott eszébe, hogy neki az országával is, nem csak a pártjával van dolga, és tisztelet persze azoknak, akik az emberség, az összetartás hangján szólaltak meg, és gondolkozzon el picit mindenki, aki akár egy pillanatig bárkinek a halálát kívánta.

Élőkép – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Élőkép – Józsa Márta jegyzete

Mintha kiment volna mifelénk az élőkép a divatból, elmosta a rendszerváltás, vagy a korszellem, ki tudja. Bár a stadionok világa mintha még őrizné a tömegkultúra e nagy találmányát. Amelyet nagyon sokan állítanak elő sok-sok monoton gyakorlással, kevesek kedvéért.

Vetemedés – Dési János jegyzete
Publicisztika

Vetemedés – Dési János jegyzete

Egy minisztériumi dolgozót kirúgtak, mert megosztott egy mémet, egy fotómontázst, amely Nagy Márton minisztert (ár)sapkában ábrázolja. A mi kis házi használatú III. Richárdocskánk, a Nagy Vidnyánszky szintén nem vetemedne, arra, hogy elhallgattasson bárkit, éppen csak kicsúszott a száján, amikor az ország egyik vezető művészét penderítette ki a homokozójából, hogy tíz évig tűrte, hallgatta, Udvaros Dorottya miket mond.

Mai magyarok – Selmeci János jegyzete

15/03/2024 18:03

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

De ha magyarok alatt Orbán Viktor nem is kizárólag önmagát érti, sőt kockáztassuk meg, nem is szűk családi és baráti körét, a nemzet fele így is, úgy is kimarad, vagy az áruló kategóriába kerül...

2024. március 15. Esti gyors - részlet (2022.03.15. Selmeci János jegyzete)
01:47
00:00

Délelőtt együtt énekeltem a Himnuszt a kormánypárt leglelkesebb támogatóival. Ez legalább közös bennünk, gondoltam, de vajon van-e még más is ami közös, egyáltalán akarjuk-e, hogy legyen.

Aztán a miniszterelnök beszélni kezdett, magyarokat mondott és közben magára gondolt. Nem gondolt talán még a beszéde alatt lelkesen tapsoló híveire sem, hiszen Brüsszel elfoglalása személyes, nem nemzeti ambíció, a harcias magyar külpolitikának pedig nem sok haszna látszik az ország számára.

De ha magyarok alatt Orbán Viktor nem is kizárólag önmagát érti, sőt kockáztassuk meg, nem is szűk családi és baráti körét, a nemzet fele így is úgyis kimarad, vagy az áruló kategóriába kerül, igényeikkel, vágyaikkal, félelmeikkel nem foglalkozik, miniszterelnökük nem kíván lenni, még a Petőfijüket is átfesti valaki mássá, aki már 1848-ban is Brüsszel ellen folytatott szabadságharcot, így aztán az övék nem lehet, ne is legyen.

Talán nem is lehet csodálni, hogy a magyarok kategóriából kimaradók közül azok, akik ma egy másik színpad mellett gyűltek össze, nem azt a kérdést feszegetik, hogy hány percig elég nem fideszesnek lenni a hitelességhez, csak örülnek annak, hogy valakinek ők is fontosak, ők is magyarok.

Persze a nemzet egyik vagy épp másik feléről nem csak Orbán Viktor mondott le, az ő híveinek sem próbál meg senki ígérni valami mást. Kísérlet sincs már rá, hogy megpróbáljunk magyarok, így együtt lenni, és együtt örülni annak, hogy a forradalom estére győz.

Selmeci János jegyzete az Esti gyors 2024. március 15-ei adásában hangzott el.