„Támogassa
A lényeg

Völner mentelmi jogát felfüggesztették, jelentkezett az ügyészségen

14/12/2021 19:53

| Szerző: Klubrádió

Völner Pál önként jelentkezett a Központi Nyomozó Főügyészségen, néhány perccel azután, hogy a parlament megszavazta a fideszes politikus mentelmi jogának a felfüggesztését – tudta meg a 24.hu.

Völner nem kívánt a helyszínen kérdésekre válaszolni, de védője, Papp Gábor elmondta: idézést egyelőre nem kaptak a politikus ügyében. A jogász hangsúlyozta, a lemondott államtitkár minél hamarabb szeretne reagálni az őt ért súlyos vádakra, ezért jelentkezett a Központi Nyomozó Főügyészségen. Völnert a helyszínre Papp Gáboron kívül elkísérte Varga István volt fideszes parlamenti képviselő is, aki szintén a lemondott államtitkárt védi az ügyben.

Az ügyészség fogadta Völner Pált, a politikus nagyjából fél órát töltött a Könyves Kálmán körúti épületben. Miután távozott, ismét csak védője nyilatkozott. Papp Gábor elmondta, az ügyészsèg azt közölte, egyelőre nem időszerű, hogy Völner megjelenjen az ügyészségen. Az ügyvéd szerint ugyanakkor a képviselő számára fontos érdek, hogy tisztázza magát. Papp megismételte, a Legfőbb Ügyèszség indítványa zavaros, ellentmondásos, és nehezen követhető.

A legfőbb ügyész azt követően kezdeményezte Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, hogy kiderült, kenőpénzeket fogadhatott el a végrehajtói kar már letartóztatott elnökétől. A fideszes képviselő lemondott államtitkári posztjáról, de ügyvédje útján azt közölte: nem követett el bűncselekményt. Az Országgyűlés kedden szavazta meg a mentelmi jogának felfüggesztését.