„Klubrádió
A lényeg

Újabb késes támadás történt Sydneyben

15/04/2024 14:10

| Szerző: Klubrádió

Két nap alatt a második késes támadás történik az ausztrál nagyvárosban. Ezúttal egy ultrakonzervatív nézeteiről ismert pap volt a célpont. A támadás egy templomban történt, az elkövető egy vallási vezetőt és több hívőt késelt meg a város nyugati részén.

A rendőrség egy férfit vett őrizetbe, egyik áldozata sincs életveszélyben. Mivel a misét élőben közvetítették, a támadásról így videófelvételek is készültek, melyek a közösségi médiában is megjelentek. A lap beszámolója szerint ezeken az látszik, ahogy a püspök az oltárnál áll és a hívőknek beszél, amikor egy fekete pulóvert viselő férfi bukkan fel előtte, és elővesz valamilyen szúróeszközt. A hívők sikoltozása közepette a támadó mellkason szúrja a papot, majd amikor az a földre esik, tovább szurkálja.

A templomban lévők közül többen is a pap segítségére siettek és megpróbálták lefegyverezni a támadót.

Szombaton Sydney keleti külvárosában egy bevásárlóközpontban egy késes támadó megölt hat embert, további nyolcat pedig megsebesített. A rendvédelmisek által lelőtt elkövetőt közben pszichés problémákkal küszködő 40 éves férfiként azonosították.