„Klubrádió
A lényeg

Trump alig várja, hogy újra szorosan együttműködjön Orbánnal

26/04/2024 10:28

| Szerző: Klubrádió

Súgógépről mondott beszédben üzent a CPAC-ra összegyűlt magyar barátainak az exelnök.

Péntek reggel Donald Trump volt amerikai elnök előre bekészített beszédét játszották le Millenárison rendezett szélsőjobbos rendezvényen, a CPAC Hungaryn.

Az  előre felvett és már feliratozott videóját Trump azzal kezdte, hogy megköszönte a részvételi lehetőséget „jó barátjának, Orbán Viktor miniszterelnök úrnak", valamint az Alapjogokért Központ főigazgatójának, Szánthó Miklósnak és természetesen Matt és Mercedes Schlappnek, e két csodálatos embernek. Megtiszteltetésnek nevezte, hogy olyan „hazafiakhoz” szólhat most, akik „büszkén vívják harcukat a nyugati civilizáció megmentéséért folytatott küzdelem frontvonalában”.

„Elnökként büszkén dolgoztam együtt Orbán Viktor miniszterelnökkel – aki mellesleg egy nagyszerű ember –, a két nemzet értékeinek és érdekeinek előremozdításán. Leszámoltunk az illegális bevándorlással, megvédtük határainkat, munkahelyeket teremtettünk, megvédtünk hagyományainkat és zsidó-keresztény értékeinket. Az oly fontos zsidó-keresztény értékeket – mondta Trump, aki a súgógépes felolvasást azzal zárta: alig várja, hogy

megint szorosan együttműködjön Orbánnal, amikor majd újra leteszi az esküt az Egyesült Államok 47. elnökeként.

(A 444 nyomán)