„Támogassa
A lényeg

Órát sem tudnak tartani Iványiék abaújkéri iskolájában

11/10/2023 07:47

| Szerző: Klubrádió

Már órát sem tudnak tartani, annyi tanár mondott fel a Magyar Evangéliumi Testvérközösség abaújkéri iskolájában, ezért bizonytalan ideig nincs tanítás. A szülők attól félnek, máshova kell majd járatni gyermeküket.

Péntek óta nincs tanítás a Magyar Evangéliumi Testvérközösség abaújkéri iskolájában, mert július óta nincsenek fizetések, így olyan sok tanár mondott fel, hogy lehetetlen megtartani az órákat – számolt be róla az RTL Híradó.

Az iskola dolgozói július óta nem kaptak fizetést, az intézményt fenntartó Magyar Evangéliumi Testvérközösség helyzete miatt.

Annyi tanár mondott fel a Magyar Evangéliumi Testvérközösség abaújkéri iskolájában, hogy bizonytalan időre fel kellett függeszteni a tanítást a . Az intézménybe csaknem 40 településről járnak, többnyire nehéz körülmények között élő gyerekek. A szülők attól félnek, máshova kell majd járatni őket. Az iskola fenntartójától szinte minden támogatást elvont a NAV, ezért az elmúlt hónapokhoz hasonlóan most sem tudtak fizetést adni a dolgozóknak.