„Támogassa
A lényeg

Szakértő Orbán CPAC-beszédéről: Mit akarnak a republikánusok egy ilyen szegény országtól?

5/08/2022 16:31

| Szerző: Klubrádió

"Miért vonzódnak az amerikai konzervatívok Magyarországhoz, ahol alacsonyabb az életszínvonal, mint Romániában vagy Törökországban?" – tette fel a kérdést Bruno Maçães geopolitikai szakértő, egykori portugál EU-ügyi államtitkár a Twitteren, miután Orbán Viktor beszédet mondott a republikánusok dallasi gyűlésén. Hozzátette: az igaz, hogy ha az EU egyik legszegényebb országáról van szó, kevesebb a bevándorló is.

Maçães az elmúlt évek egyik legfelkapottabb geopolitikai szakértője – írja a 444. Íme az Orbán-beszéddel kapcsolatos posztja:

Mellékelt is egy térképet a vásárlóerő-paritáson mért tényleges egyéni fogyasztási statisztikáról, ami 2021-ben az uniós országok közül csak Bulgáriában volt alacsonyabb, mint Magyarországon. „Persze igaz, hogy ha te vagy a legszegényebb ország az EU-ban, akkor kevesebb a bevándorló is” – jegyezte meg.

A portál cikkében megemlíti, hogy az elemző ezelőtt legutóbb márciusban nyilvánult meg Magyarországgal kapcsolatban, amikor így magyarázta az Orbán-kormány elnéző viselkedését Oroszországgal kapcsolatban: „A magyar kormányba behatoltak és kompromittálták. Nem bonyolult”.

(Kiemelt kép: Wikimedia Commons/részlet)