„Klubrádió

Szájer visszaadta diplomata-útlevelét

5/01/2021 10:02

| Szerző: Klubrádió

Mentelmi joga megszűnésével a belga hatóságok kábítószerrel való visszaélés gyanújával indíthatnak a botrányba keveredett és emiatt lemondott EP-képviselő ellen. Szájer József azóta elhagyta irodáját és leadta munkaeszközeit.

Önként visszaadta a diplomáciai útlevelét a belga meleg orgiáról az ereszcsatornán át menekülő EP-képviselő, Szájer József, így mostantól felelősségre vonhatja a belga rendőrség a táskájában talált drogok miatt – hivatkozik a Blikk cikkére a 444.

A politikus elhagyta irodáját, leadta munkavégzéséhez szükséges eszközeit, igazolványát, szavazókártyáját, számítógépeit. Az diplomáciai útlevél visszaadását a Blikk sokadik kérdésére a Külügyminisztérium is megerősítette, akik korábban nem voltak hajlandóak elárulni, hogy a képviselő lemondása után bevonják-e az útlevelet, amit csak az ő engedélyükkel tarthatott volna meg Szájer.

A mentelmi jog megszűnésével büntetőeljárás indulhat Szájer ellen, a kábítószerrel való visszaélés miatt 3 és 5 év közötti szabadságvesztést, és 8 ezertől 800 ezer euróig terjedő pénzbüntetést is kiróhat rá a belga bíróság.