„Klubrádió

Stumpf István felügyeli a vakcinaigazolványok gyártását

21/04/2021 22:37

| Szerző: Klubrádió

A vakcinaigazolványokat előállító ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. felügyelőbizottságának elnöke Stumpf István. A felsőoktatási modellváltásért felelős biztos nem először tagja a nyomda felügyelőbizottságának. Stumpf állítása szerint ez az egyetlen vállalat, amelyik képes megfelelő igazolványokat készíteni.

Stumpf István a vakcinaigazolványok gyártásával megbízott ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. felügyelő-bizottságának az elnöke – szúrta ki a Magyar Hang cikkét a 24.hu.

Előbbi emlékeztet, Stumpf az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere, volt alkotmánybíró, aki jelenleg a kormány felsőoktatási modellváltásért felelős biztosaként és a vidékfejlesztési kormánybizottság tagjaként tevékenykedik, tehát kormánybiztosként egy olyan magáncégben vállalt pozíciót, amely sorozatban nyer el állami megrendeléseket.

Stumpf István a cikk szerint 2007 és 2010 között már tagja volt a bizottságnak, majd helyére alkotmánybíróvá választásakor a testvére került.

A nyomda a kormánybiztos szerepéről a lap megkeresésére csupán annyit írt, hogy "Stumpf professzor úr nem először tagja a Nyomda Felügyelő Bizottságának".

Wáberer György nevét viseli majd az új sárospataki sportar?
 
Stumpf istván
Fotó: Vajda János/MTI
 

Stumpf pedig úgy reagált az összeférhetetlenséget firtató kérdésekre, hogy Magyarországon talán az ANY Biztonsági Nyomda az egyetlen olyan cég, amely a referenciái alapján képes megfelelni azoknak a szigorú kritériumoknak, amelyek szükségesek ahhoz, hogy ilyen védettségi igazolványokat előállítsanak.

„Beszéltünk a cég vezetésével arról, hogy ez a megbízatás okozhat-e összeférhetetlenséget, de arra a következtetésre jutottunk, hogy sem jogi, sem másfajta összeférhetetlenség nem áll fenn. Az még a kormány számára is garancia lehetne, hogy olyan ember ül a felügyelő bizottságban, aki nyomon tudja követni, ellenőrizni tudja ilyen projektek útját”– közölte.