„Klubrádió
A lényeg

Sikeres informatikai próba az NVI-nél

4/10/2019 11:34

| Szerző: MTI

Sikeres volt a választási informatikai rendszer főpróbája. A választási apparátus begyakorolta az október 13-ai, választásnapi feladatokat - közölte a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Pálffy Ilona szerint az iroda munkatársai készen állnak a választás technikai lebonyolítására.

 A főpróba egyik alapvető célja az volt, hogy meggyőződjenek arról, az önkormányzati és nemzetiségi választásra készített informatikai rendszer jól működik-e. Pálffy Ilona szólt arról is, hogy az EP-választáshoz hasonlóan figyelnek különböző típusú kibertámadások kivédésére.

A szavazás napján a részvételi adatokat 7, 9, 11, 13, 15, 17 és 18.30 órakor összegzik majd, az eredményeket pedig a szavazókörök zárása után hozzák nyilvánosságra. Az, hogy a választás napján a szavazókörök este 7 órai zárása után mikor jelennek meg az adatok az internetes tájékoztató rendszerben, attól függ, a szavazatszámláló bizottságban mennyire gyorsan összesítik a szavazólapokat.

Önkormányzat 2019 - Már nyomtatják a szavazólapokat
 
 Archív – Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke egy szavazólap mintáját mutatja az október 13-ai önkormányzati és nemzetiségi választás szavazólapjainak gyártásáról tartott sajtótájékoztatón 2019. szeptember 23-án. MTI/Kovács Tamás