„Támogassa
A lényeg

Semjén szerint végülis "Brüsszel" miatt van fontosabb a tanárok bérénél

25/05/2022 08:07

Bár a diplomások bérének csak a 60 százalékát kapják a tanárok, de béremelésre kilátásuk sincs, sőt törvény fogja megtiltani nekik a sztrájkot is. Ha még ez nem lenne elég, további büntetésként Semjén Zsolt szólalt meg kedden az egyre leszakadó tanárok bérével kapcsolatban. Először ishangsúlyozta, hogy ne érezzék a tanárok magukat különlegesnek azzal, hogy rossz helyzetben vannak, hiszen "a gazdaság nehéz helyzete mindenkit érinteni fog, nem csak a tanárokat", majd elismerte, hogy "a pedagógusok piaci szintű béremelése valóban elmaradt, s az is tény, hogy a tanároknál nem volt bérfejlesztés. De szerinte az ország teherbíró képességéhez mérten megtörténik mindez, "s Pintér Sándor a garancia, hogy ha az orvosokkal meg tudott állapodni, és ha tanári oldalról van megfelelő tárgyalópartner, akkor velük is lehetséges az egyezség".

Átadták a keszthelyi Vadászati Múzeum új épületszárnyát
 
Vadászati világkiállítás
 
Keszthely, 2021. augusztus 23. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (j2), Nagy István agrárminiszter (j), Kovács Zoltán, a 2021-es Egy a Természettel Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára (b2), balról Hidvégi Béla vadász beszél egykori dolgozószobájában a keszthelyi Vadászati Múzeumban az új épületszárny átadóünnepsége napján. MTI/Varga György
Fotó: Varga György
 

 

Mikor a Népszava rákérdezett, hogy ha a kormány amúgy is mindig a jó gazdasági mutatókat hangsúlyozza, miért nem tudják azonnal megemelni a pedagógusbéreket, Semjén Brüsszelt hibáztatta:

„Most jó a GDP, de a helyzet az, hogy az EU elhibázott energetikapolitikájából látható, hogy az energiaárak az égben vannak, óriási gazdasági bizonytalanság van, ennek a következményére nyilvánvaló az országnak fel kell készülni gazdaságilag. (...) Ebből kifolyólag a rendelkezésre álló pénzeszközöknek van egy prioritása és van egy végessége. Ennek az egésznek a fényében kell nézni a tanárok szempontjait, amit Magyarország kormánya - ahogy Hoffmann Rózsa idején is - figyelembe vesz és a jövőben is figyelembe fog venni”.