„Támogassa
A lényeg

Rogán Antal tárcája tízszer több pénzből működhet 2023-ban

7/06/2022 15:19

| Szerző: Klubrádió

Egyebek mellett a kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatokra szánt keret csökkent ugyan, de az Alkotmányvédelmi Hivatal, és az Információs Hivatal betagozódásával a Miniszterelnöki Kabinetiroda költségvetése a tavalyihoz képest több mint tízszeresére nőtt.

Az előző ciklusban Rogánhoz a Miniszterelnöki Kabinetirodán kívül még csak a Nemzeti Kommunikációs Hivatal és a Nemzeti Koncessziós Iroda tartozott, aminek a működtetését tavaly 44,8 milliárdból hozta ki – írja a 444.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a propaganaminiszter eddigi feladatain kívül az Alkotmányvédelmi Hivatalt, és az Információs Hivatalt is ő vezeti majd valamilyen formában. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda költségvetése a tavalyihoz képest több mint tízszeresére nőtt.

Minderre már 482,4 milliárdot kap a 2023-as költségvetésből. Pedig a Kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatok soron futó propagandakiadásokra jövőre 6 milliárd forinttal kevesebbet terveztek be, mint a kampányévben: 18 milliárd helyett csak 12 milliárdot. A titkosszolgálatok azután sem kapnak jelentősen több pénzt, hogy Rogán Antalhoz kerülnek. A legnagyobb tételt (151,3 milliárd) Rogánnál az M5-ös és M6-s autópályák rendelkezésre állási díjai.

Visszafogták a turisztikai fejlesztések célelőirányzatait is: amíg idén 91,4 milliárd volt erre a Gazdaság-Újraindítási Alapban, jövőre a Miniszterelnök Kabinetiroda csak 71,9 milliárdot kap erre. Persze év közben különböző átcsoportosításokkal még nőhetnek ezek a költségek.