„Támogassa

Rabosították a Momentum zebrafestő politikusát

16/02/2021 15:39

| Szerző: Klubrádió

Szemző Áron még tavaly szeptemberben festett fel egy zebrát az általános iskolához, aminek a közelében bölcsőde és buszvégállomás is van. A Budaörsi Rendőrfőkapitányságon rabosították a politikust, aki panasszal élt az eljárás ellen.

Kedd délelőtt a Budaörsi Rendőrfőkapitányságon rabosították Szemző Áront, a Momentum Budakeszi önkormányzati képviselőjét – szúrta ki a Magyar Hang cikkét a 444.

A politikus Facebook-posztjában azt írta, hogy a 2019 szeptember 11-én hajnalban fölfestett egy zebrát az általános iskolához, aminek a közelében bölcsőde és buszvégállomás is van. Állítása szerint nem önkényesen cselekedett: a lakók már egy ideje követelték, hogy a nagy forgalom miatt fessenek föl gyalogos átkelőt az iskolához. Az ügyben viszont eljárás indult, ez pedig most ért el addig a pontig, hogy Szemzőt rabosítsák, ujjlenyomatot vegyenek tőle és fényképet készítsenek róla. A képviselő szerint a zebra felfestésével nem követett el bűncselekményt, ezért panasszal élt a gyanúsítás ellen.

„Azt gondolom, hogy Magyarországon nem olyanokat kellene üldözni, akik megoldanak valós problémákat. Sokkal inkább azokra kéne lecsapni, akik közpénz milliárdokat lopnak nap mint nap” – írja Facebook oldalán a politikus, aki fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a rendőrök az egész rabosítás során nagyon korrektek voltak vele.

 
 Forrás: Facebook