„Klubrádió

Pénzbírság helyett közmunkára jelentkezett a dudálós tüntetésekért megbírságolt Szél Bernadett

8/04/2021 12:48

| Szerző: Klubrádió

Márciusban zárultak le a tavaly tavaszra, a kórházi ágyak felszabadítása miatt szervezett dudálós tüntetések miatt indult bírósági tárgyalások, aminek eredményeként végül csak a szervezőket, Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselőket büntették meg – az elsőként kiszabott 250 ezer forintnyi bírság helyett azonban 100 ezer forintra mérsékelték a büntetés összegét fejenként. A két politikus a bírságot azonban nem kívánja befizetni, inkább közmunkára jelentkeznek, amit Szél már meg is tett, posztolt is róla a Facebookon - írta meg a Telex.

"Bejelentkeztem közhasznú munkára! Feje tetejére állt a világ: a kórházakból kiebrudaltak mellett kiálló 'dudáló' képviselőket szanaszét büntetik, az embereket elzavaró dilettáns viszont miniszter maradhat.

 
Szél Bernadett és Hadházy Ákos tüntet a Clark Ádám téren a kórházak kiürítése ellen
Klubrádió
 

Mindezt világosan látva büszkén jelentkeztem be közhasznúra Budaörsön a járási kirendeltségen: 120 óra vár rám, a helyszín még folyamatban, de egy fix — én vállalom a felelősséget azért, amit el sem követtem, a kormány viszont soha, semmiért. Uszítani és hazudni azt tudnak, miközben egy rakat szóvivő-szintű politikus játszik közpénzen minisztert, de egy fillér nélkül hagyták otthon a bezárt országban az embereket, tesztelés az nincs, vagy van, tízezerért saját zsebre, még egy normális egészségügyi vezetés sincs, van Müller, akiről nem tudom, hogy került oda, meg Kásler, akiről viszont nem értem, hogy lehet még ott.

Szanaszét minden, tényleg nagyon értékelnék egy korrekt politikai vezetőt, aki a lényegre figyel, ehelyett az ellenzék nyakán ugrálnak reggeltől estig, nagyjából minden titkos, a másoknak életet jelentő számokról is össze-vissza hadoválnak, újságíró pedig nem mehet be egészségügyi intézménybe — és lehetőleg kérdést se nagyon tegyen fel, az a tuti.

Szóval: ilyen körülmények között én büszke vagyok rá, hogy ezek engem megbüntettek, és üzenem a Várba, a jó ügy nekem minden küzdelmet megér.

Mutatom majd, hova megyek és mit fogok dolgozni a képviselői munkám mellett, mi pedig adjunk ma és minden egyes nap sok erőt egymásnak, muszáj egymásra számítanunk ezekben a nehéz időkben!" - írta posztjában a független országgyűlési képviselő.