„Klubrádió
A lényeg

Orbán a barátját, Trumpot hiányolta a Twitteren, az amerikai nagykövet új barátot ajánlott neki

11/10/2022 21:08

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor "barátját", Donald Trumpot hiányolva, Ponyvaregény-mémmel jelentkezett be a Twitteren. Erre David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete szintén a Tarantino-filmből vett giffel reagált, és azt írta: talán van egy másik barát is, akit követhet, Joe Biden, a hivatalban lévő amerikai elnök.

Hétfőn mi is írtunk róla, hogy a Twitter felületén is debütált Orbán Viktor miniszterelnök. Nem sokkal később John Travolta ikonikus mozdulatát mellékelte ahhoz a posztjához, amelyben a felületről a választással kapcsolatos konteói után kitiltott Donald Trump volt amerikai elnököt, mint írta, barátját kereste.

Travolta ponyvaregényes alakítását választotta illusztrációnak David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is, aki üdvözölte Orbánt a platformon és annyit fűzött a képhez: amíg a barátját keresi, talán van itt egy másik barát is, akit követhet, a hivatalban lévő elnök (Joe Biden). 

A Blikk szerint Pressman reagált a kormánypárti Magyar Nemzet egyik cikkére is, amelyben azt írták: "az Ön nevét többféleképpen lehetne magyarra fordítani, és ezek közül az egyik a Nyomásgyakorló Dávid lenne. Nomen est omen – mondhatnánk legutóbbi nyilatkozata kapcsán, amelyben nyomásgyakorlást helyezett kilátásba Svédország és Finnország NATO-tagságának a magyar Országgyűlés általi megszavazása kapcsán." A diplomata Orbánnak címzett tweetjében úgy fogalmazott: no pressure, azaz csak lazán, nincs semmi nyomás.

David Pressman egy korábbi nyilatkozatában azt mondta, reméli, Magyarország esetében nem lesz szükség nyomásgyakorlásra a svéd és a finn NATO-csatlakozás ügyében.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)