„Támogassa
A lényeg

Nem akarja elárulni a vadászati világkiállítást szervező cég, hogy milyen kutatásra ment el 80 millió

10/11/2021 14:45

| Szerző: Klubrádió

Az Egy a Természettel Nonprofit Kft., a vadászati világkiállítást szervező cég gondosan titkolja, hogy milyen hatástanulmányokra fizettek ki 83 millió forintot.

hvg.hu azt kérte, hogy:
küldjék el a PWC Nonprofit Kft. tanácsadói tevékenysége során a bruttó 18,415 millió forintért készített anyagait, ideértve a szerződés szerinti „küldő országok, célpiacok felmérése, haszonelemzés, attitűd felmérés” témákban készült(ek)et,
– pontosítsák a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-vel kutatási feladatokra bruttó 64,897 millió forint értékben között megbízást, hogy az pontosan milyen kutatásokra vonatkozik, és egyúttal küldjék meg az e szerződés alapján elkészült kutatási anyagokat, elemzéseket.

A cég a járványhelyzetre hivatkozva 15 nap helyett 45 napot kért a közérdekű adatok kiadására, de az Alkotmánybíróság szerint csak akkor hosszabbítható meg a határidő, ha az „elkerülhetetlenül szükséges ahhoz, hogy az adatkezelő szerv eredményesen működjön közre a koronavírus-járvány leküzdésében”, ez viszont ebben az esetben nem áll fenn – írja a 444.hu.

Végül 31 nap után kapták meg a kért adatok egy részét, amiből az derül ki, hogy a rendezvény nyáron bemutatott hivatalos dalának költsége nettó 2,345 millió forintba került.

„A két másik szerződéssel kapcsolatos adatigénylésünket a Kft. elutasította, mondván: ezek olyan, döntést előkészítő anyagok, amelyek kiadását megtagadhatják a törvény szerint, ha az adat “további jövőbeli döntés megalapozását is szolgálja”. A “célpiacok felmérése” témájú anyagok állításuk szerint “az országokkal kapcsolatos kommunikációs csatornák felépítésével kapcsolatos döntéseket” alapoznak meg, ahogy a Századvég-kutatás is ilyen jövőbeni döntéseket szolgálnak” - írja a hvg.hu.