„Klubrádió

Lovasi András várja a NER bukását

12/02/2021 13:05

| Szerző: Klubrádió

A járványt is saját vonalai erősítésére használta Orbán, mondta Lovasi András a Magyar Hangnak. Beszélt többek közt a vendéglátó ágazat helyzetéről és a raktárkoncertek valós céljairól és a Színház- és Filmművészeti Egyetem beszántásáról. Úgy véli, hogy ebben a NER-ben azoknak se jó, akik kivételezett helyzetben vannak.

Interjút adott a Magyar Hangnak Lovasi András, aki beszélt a raktárkoncertekről, megemlítette az SZFE-t és Pataky Attilát, illetve szidta a NER-t – írja a 444.

A zenész úgy véli, a vendéglátóhelyek nyitvatartását korlátozó intézkedésekkel kapcsolatban, hogy „nem biztos, hogy a NER szája íze ellen van az, ami most történik ezekkel a családi vállalkozásokkal és a fesztiváliparban működő cégekkel. Könnyebb lesz szemezgetni közülük”.

A raktárkoncertekről pedig azt mondta, „egy hónapnyi jövedelmet jelentett, de csakis egy szűkebb elitkörnek”, de szerinte „a cél valójában az volt, hogy feltőkésítsék az Antenna Hungária körüli hang-, fény- és színpadtechnikát szolgáltató állami cégcsoportot”.

 
Lovasi András
 Forrás: wikipedia
 

Szerinte „érdemes végignézni az oroszországi történéseket, mert tíz év lemaradással követjük őket, de gyorsulunk”, majd hozzátette, hogy úgy gondolja, „a social media tavasszal várható szabályozása lesz a következő lépés, ezzel párhuzamosan a maradék egyetemi, közösségi helyek, fórumok beszántása”. Úgy fogalmazott: „A pesti színházi világot az SZFE annektálásával lassú haldoklásra ítélte Orbán.”

A kérdésre, hogy kire gondolt, amikor arról írt, hogy „vicces és szánalmas is, ahogy a Kádár-korban nagyot futó popművészek újra megtalálták az igazodási pontot, amikor hódolatukról biztosítják Orbánt”, Lovasi azt válaszolta, Szikora Róbertre és Pataky Attilára.

Beszélt arról is, hogy „ha választás lesz, még az is lehet, hogy listán nem a Kétfarkúakra szavaz, mert hátha számít az az egy szavazat is”. „Remélem, megérem a bukásukat. Nem egy választási vereségre gondolok, hanem hogy a nagy mű, a NER, alaptörvényestül, holdudvarostul, mindenestül úgy megy a kukába, mint nemrég az alaptörvény szerzője.” Azt is hozzátette: „A végén azoknak se lesz jó, akik a hab tetején vannak, mert ezekben a rendszerekben mindenhol rossz. Pont, mint a pokolban.”