„Támogassa
A lényeg

Leváltott iskolaigazgatóikért küzdenek Csepelen

11/07/2023 10:20

| Szerző: Klubrádió

A csepeli Kölcsey Ferenc Általános Iskola és a Katona József Általános Iskola eddigi igazgatóinak pályázatát elutasították. A szakszervezetek, a korábban kormánypárti polgármester szerint politikai döntés született.

Már csaknem kétezren csatlakoztak ahhoz a petícióhoz, amivel csepeli szülők azt próbálják megakadályozni, hogy elküldjék két kerületi iskola vezetőjét. Hiába voltak ők és a diákok is megelégedve az igazgatókkal, a pályázatukat mégis elutasították – a volt kormánypárti polgármester szerint Németh Szilárd miatt – írja az RTL.

A csepeli Kölcsey Ferenc Általános Iskola és a Katona József Általános Iskola eddigi igazgatóinak pályázatát elutasították, ezért a diákok és szülők tiltakoznak a két igazgató mellett.

„Politikai alapon döntenek és hoznak létre olyan helyzetet, ami által netán még több pedagógus fog távozni a pályáról. Látható, hogy a kormány nem foglalkozik azzal, hogy hányan mennek el a pályáról, hogyan fog megkezdődni egyáltalán a tanév” – nyilatkozta az RTL-nek Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője.

Az oktatásért is felelős Belügyminisztérium – ahogy korábban – most is azt közölte a csatornával az üggyel kapcsolatban, hogy az igazgatók teljesítményét elismerik, azonban mint hozzáteszik: „indokoltnak tartjuk, hogy mások is lehetőséget kapjanak a bizonyításra.”

Arra nem válaszoltak, hogy befolyásolhatja-e a döntésüket az érintett szülők és pedagógusok tiltakozása.