„Támogassa

Kizáratná Simonkát a Fideszből egy párttársa

12/08/2020 20:15

| Szerző: Klubrádió/Narancs.hu

A már a vádlottak padján ülő dél-békési kormánypárti parlamenti képviselő, Simonka György kizárását kezdeményezi Ruck Márton medgyesegyházi fideszes csoportelnök, mert a politikus súlyosan árt a Fidesz jó hírének, és mert nem tájékoztatta a helyi szervezet elnökségét az ellene indított büntetőeljárásról – számol be a Narancs.hu.

Simonka György tevékenysége az utóbbi években rendkívüli módon erodálta a dél-békési Fideszt, az általa generált és érdekköre által menedzselt pályázatok szabálytalanságai miatt, már ez idáig 700 millió forint jogerős visszafizetési kötelezettsége keletkezett az önkormányzatoknak (ami várhatóan tovább fog nőni), ez biztos csődöt jelenti a településeink számára. Azok a Fidesz-tagok, akiknek nem egyezett a véleményük, sorra kizárásra kerültek, így mára szervezetünk nagyon meggyengült. Nem látom esélyét, hogy a 2022-es választásokon eredményesen tudjunk szerepelni, amennyiben a Simonka György a továbbiakban is folytatni fogja romboló tevékenységét – idézi a Magyar Narancs honlapja a kizárási javaslatot, amelyet Ruck Márton nyújtott be augusztus 10-én.

A Fidesz medgyesegyházi csoportelnöke a kormánypárt alapszabályának két pontjára is hivatkozik kizárási kezdeményezésében. Eszerint kizárható a szövetségből, aki a: „Szövetség Alapszabályát, programját, a Szövetség érdekeit, illetve jó hírét súlyosan sértő magatartást tanúsít.”Másrészt: „bűncselekmény elkövetéséért a bíróság jogerős ítélettel sújtja, illetve az ellene indult büntetőeljárás tényéről és eredményéről a helyi szervezet elnökségét, neki felróható okból nem tájékoztatja.”

OGY2014 - Fidesz - KDNP - Békés megyei képviselőjelöltek be
 
Simonka György
Fotó: MTI/Rosta Tibor
 


A lap szerint Simonka ügyében a Fidesz frontvonala hallgat, és eddig a legenyhébb szankció sem érte a megvádolt politikust. Egyelőre – írja a Narancs.hu – dél-békési fideszes belharc szintjén vannak a történések.

A Központi Nyomozó Főügyészség tavaly augusztusban közölte, hogy Simonka György és 32 társa ellen vádat emelt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt, miután összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak. 

Címlapi kép: MTI/Rosta Tibor