„Klubrádió

Kásler Miklós: Több ezer emberen tesztelhetik az orosz vakcinát itthon

7/12/2020 13:24

| Szerző: Klubrádió

Az emberi erőforrások minisztere szerint az orosz oltóanyag a legmodernebb technológiával és a WHO előírásainak megfelelően készült. Kásler Miklós azt is hozzátette, hogy a klinikai vizsgálatokon 3-5 ezer ember vehet majd részt Magyarországon. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora azonban hangsúlyozta: biztos abban, hogy itthon nem az orosz vakcinát fogják először használni, hanem azokat, amelyekkel Európa több más országában is indulhatnak az oltások.

Az orosz vakcináról részletes tájékoztatást kapott moszkvai látogatása alkalmával a magyar delegáció – írja Facebook posztjában Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere szerint a hazai szakemberek meggyőződtek róla, hogy a legmodernebb technológia és a WHO protokollok alkalmazásával készül az ottani oltóanyag.

„Az orosz fél nagyvonalú felajánlása szerint pedig hazánkban 3-5 ezer ember számára nyílhat lehetőség az orosz vakcina klinikai vizsgálatában való részvételre. A célunk ugyanis változatlan: a magyar emberek csak garantáltan biztonságos és hatékony oltóanyaghoz juthassanak hozzá” - írja miniszter.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az RTL Klubnak adott interjújában azt mondta: biztos abban, hogy Magyarországon nem az orosz szérummal kezdik a vakcinációt, hanem azokkal, amelyekkel Európa több más országában is indulhatnak az oltások – írja a hvg.hu.