„Támogassa
A lényeg

Idős, krónikus beteg férfi az ötödik magyarországi fertőzött

7/03/2020 12:12

| Szerző: MTI/Klubrádió

Diagnosztizálták az ötödik koronavírus-fertőzöttet is Magyarországon. A beteg egy 70 éves súlyosan beteg férfi - olvasható a vírussal foglalkozó kormányzati honlapra feltett közleményben.

Az új beteget, aki súlyos, krónikus alapbetegségekkel küzd és rossz, legyengült állapotban van, jelenleg a Szent László kórházban ápolják. Valószínűsíthetően külföldön élő fia fertőzte meg, aki február közepén látogatta meg, előtte Olaszországban és Párizsban is járt. A fertőzés tényét a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített vizsgálati eredmény erősítette meg. A közleményben szerepel az is, hogy az országos tiszti főorvos által elrendelt eljárásrendnek megfelelően ilyenkor haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A hatóságok kikérdezik a feleségét és külföldön élő fiát is. Felesége már karanténba került.

Eddig négy, Magyarországon élő, de külföldi állampolgár kapta el a vírust itthon. Közülük hárman irániak, a negyedik férfi pedig egy Debrecenben élő brit állampolgár, aki Olaszországban dolgozott.