„Klubrádió

Media1: Folytathatja a 92,9 MHz pályáztatását a médiahatóság

16/02/2021 13:38

| Szerző: Klubrádió

Két nappal a Klubrádió frekvenciavesztése után a Médiatanács folytathatja a Klubrádió vasárnap éjjelig használt Budapest FM 92,9 MHz frekvenciájának pályáztatását – értesült a Media1. A szakmai portál szerint ennek előzménye, hogy a kormányközeli, tavaly létrehozott LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. is visszavonta jogorvoslati kérelmét, amelyet korábban a pályázatból való kizárása miatt adott be.

2021. február 16. A lényeg - Szalay Dániel 21.02.16.
00:55
00:00

A Media1 információi szerint a Médiatanács két nappal a Klubrádió elnémítása után úgy határozott, máris folytatja a Klubrádió által vasárnap éjjelig használt Budapest FM 92,9 MHz-re kiírt pályázat értékelését.

A portál úgy értesült, a Médiatanács megvizsgálja, a Klubrádió hiánypótlása megfelelő-e az alaki követelmények szempontjából. Ha igen, akkor következhet az egyedüliként a pályázatban maradó Klubrádió pályázatának tartalmi kiértékelése.

A portál arról is ír, erre azután kerülhetett sor, hogy a kormányközeli LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. is visszavonta jogorvoslati kérelmét a pályázatból való kizárása miatt. Szalay Dániel, a Media1 portál főszerkesztője a Klubrádiónak hangsúlyozta, bár a pályázati eljárás folytatódik, és a Klubrádió maradt az egyedüli pályázó, ez még nem jelenti azt, hogy a visszakapja a 92,9-es frekvenciát, ám a hír mindenképpen kedvez a független csatornának.

A Media1 erről szóló cikkében megjegyezte, hogy az NMHH Médiatanács weboldalán megtalálták a hivatalos PDF állományt, melyben az áll, a Médiatanács e heti napirendjén, keddi dátummal szerepel „a Budapest 92,9 MHz körzeti vételkörzetű rádiós médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára 2020. november 4-én közzétett pályázati felhívással megindított pályázati eljárás folytatása” című előterjesztés.

A Klubrádió a 92,9-t február 14-ig használhatta, azóta a frekvencia üresen, kihasználatlanul áll: aki odakapcsol, sercegést hall adás helyett.

Mint a portál írta, a Médiatanács korábban arra hivatkozva függesztette fel a pályáztatást, hogy a frekvenciára ugyancsak pályázó LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. (ez a több kormányközeli megbízásairól ismertté vált dr. Biró Balázs ügyvéd vállalkozása), valamint a másik pályázó, a Közösségi Rádiózásért Egyesület is jogorvoslattal élt a 92,9 MHz-es frekvenciapályázaton a rájuk vonatkozó kedvezőtlen döntés, a pályázatból való kizárásuk miatt.  A Közösségi Rádiózásért Egyesület (mely az ATV Csoporthoz tartozó Spirit FM-et működteti) már január 27-én visszavonta a fellebbezését és visszalépett a pályázattól, így a Klubrádió elnémulásában nem volt szerepe.

A Media1 telefonon utolérte dr. Biró Balázst, akitől azt kérdeztük, valóban visszavonta-e a pályázatot a cége, de csak annyit mondott, folyamatban lévő ügyről nem nyilatkozik.