„Támogassa

Ellenzék: Orbán zsarolásáért a magyarok fizetnek majd

7/12/2020 14:53

| Szerző: Klubrádió

Az Országgyűlés Európai Uniós Konzultációs Testületének ülését követöen az ellenzéki pártok közös sajtótájékoztatót tartottak, ahol kifejtették véleményüket arról, mennyire káros Orbán Viktor makacssága és az, hogy a vétóval Magyarországnak, a választóknak is kárt okoz, hiszen az unió segítségére nagy szükségünk lenne. 

Orbán Viktor az Országgyűlés Európai Uniós Konzultációs Testületének ülésén beszélt arról, hogy miért tartja fenn továbbra vétószándékát. A Párbeszéd szerint csak „semmi újat nem mondott a miniszterelnök az uniós költségvetés vétójával kapcsolatban, csak megismételte korábbi hazugságait”. Szabó Tímea hozzátette, hogy mindazok a kifogások, amiket Orbán Viktor a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatban megfogalmazott, mint a migráció és a gender témája, nem szerepelnek a tervezetben – írja a 444.

„Az, hogy miközben az uniós pénzre nemet mond, devizahitelt vesz fel az Orbán-kormány, nemcsak felelőtlenség. Ez hazaárulás!” – tette hozzá. A jobbikos Jakab Péter szerint Orbán a vétójával meg akarja bénítani az Európai Unió működését akkor is, ha "a magyar emberek beledöglenek." Az uniós mentőcsomagra ugyanis Magyarországnak is nagy szüksége van.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Parlament
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

„Ez a vétó nem szól semmi másról, mint Orbán Viktor családi és baráti körének anyagi biztonságáról. Hogy semmi ne veszélyeztesse azt, amit az elmúlt években tettek: az európai uniós pénzek ellopását” –mondta Tóth Bertalan MSZP elnöke. Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke szerint a miniszterelnök vétójával egy olyan háborút indított Brüsszelben, aminek csak vesztesei lehetnek. 

„A mi bőrünkre megy Orbán zsarolása, végül mi magyarok fogjuk azt megfizetni” – mondta a DK képviselője, Varju László.