„Támogassa
A lényeg

Elfogták a szlovák szurkolókra támadó magyar verekedőket

3/10/2019 12:00

| Szerző: police.hu/Klubrádió

A ferencvárosi rendőrök elfogták azt a hat elkövetőt, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy Magyarország-Szlovákia labdarúgó mérkőzés utáni verekedésekben részt vettek.

A ferencvárosi rendőrök elfogták azt a hat elkövetőt, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy Magyarország-Szlovákia labdarúgó mérkőzés utáni verekedésekben részt vettek – közölte a rendőrség.

A rendőrségre a meccs után két bejelentés érkezett verekedés miatt. Először, szeptember 9-én, két szlovák férfi tett bejelentést, hogy megverték őket Budapesten, a IX. kerületi Holló utcában, másnap pedig a Szlovák Nagykövetség kereste meg a rendőrséget azzal, hogy három másik szlovák férfit is megvertek a mérkőzést követően a Vágóhíd utcában.

A rendőrök szerint a Holló utcai verekedéssel három gyömrői férfi gyanúsítható, a 25 éves P. Bálint, a 29 éves V. Gábor, és a 33 éves V. Attila, akiket október 2-án délelőtt lakásukon elfogtak a rendőrök.

A Vágóhíd utcában történt verekedéssel kapcsolatban a rendőrök, szintén aznap délelőtt elfogtak három budapesti férfit a 25 éves G. Dánielt, a 23 éves K. Gergelyt, valamint a 29 éves P. Norbertet.

A BRFK IX. kerületi kapitányságának nyomozói három férfit súlyos testi sértés bűntett, kettőt garázdaság bűntett, egy férfit pedig súlyos testi sértés bűntett kísérlet, és könnyű testi sértés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként és kezdeményezik bíróság elé állításukat. A hat férfi közül öten a bűncselekmény elkövetését beismerték.​