„Támogassa
A lényeg

Blikk: Egy rendőrnő szerint két másik rendőr megerőszakolta

10/12/2021 07:12

| Szerző: Klubrádió

A Készenléti Rendőrség bevetési alosztályán dolgozó Zs. Katalin őrmester a Blikknek tárta fel azt a szörnyű esetet, hogy két kollégája megerőszakolta őt. 

"Mindig is rendőr szerettem volna lenni, de lehet, hogy lemondok erről az álmomról" – mondta  a nő, aki pár napja feljelentést a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségen két "kollégája" ellen, miután megtudta, hogy az egyik határon töltött szolgálat alatt elkábították, majd megerőszakolták. A nő a szüzességét is elvették ezzel.

A nő elmondta, hogy a határon dolgoztak, az egyik nap vacsoráztak, fájni kezdett a feje, ezért elment a panzióba aludni, ahol elszállásolták. Reggel még rosszabbul volt, majd elájult. Amikor magához tért, egy parkolóban voltak, ő pedig vérzett.

Később az egyik volt kollégája felhívta, és közölte vele, hogy egy videó kering róla, "amin az látszik, hogy két kollégám, egy törzsőrmester és egy főtörzsőrmester megerőszakol. Ezt nem akartam elhinni, de aztán a felvételt is elküldték nekem".

Ezután az egyik elkövető még meg is fenyegette , ő azonban nem hagyta annyiban a dolgot, jelentést írt a parancsnokának. Az eredmény? "Azt mondták, hazudok, kitaláltam az egészet, aztán el akartak vitetni a pszichológiára az éjszaka közepén, hogy bolondnak nyilvánítsanak. Üvöltve tiltakoztam, amit hallott az édesanyám a kihangosított telefonomon. Ezután a rendőrnőt szabadságra küldték, majd közölték vele, hogy telefonon értesítik a fejleményekről".

Később sem történt más, minthogy berendelték szolgálatra és megfenyegették, hogy ha nem dolgozik, azzal katonai bűncselekményt követ el. A Blikknek a rendőrség azt írta, hogy „minden támogatást megadnak a nyomozáshoz”, és hogy „a Készenléti Rendőrség parancsnoka intézkedett az érintettek szolgálatának munkahelyi találkozását kizáró módon történő szervezésére.” Az ügyben a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást.