„Támogassa
A lényeg

Egy radiológust kirúgással fenyegettek a nyíregyházi kórházban, ha kimennek a Tisza Párt rendezvényére

8/05/2024 17:50

| Szerző: Klubrádió

A mátészalkai fórumon Magyar Péter arról beszélt, hogy egyre többen mernek kiállni annak ellenére, hogy fenyegetik az embereket és körlevelek mennek ki a közintézményektől, a kormánypárti polgármesteri hivatalokból, iskolákból, óvodákból és kórházakból.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében folytatja a héten az országjárást Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke szerda délelőtt tartott Mátészalkán egy fórumot. Magyar itt többek között beszélt az egészségügy helyzetéről is, említve a bezárt szülészeteket, illetve a légkondicionálás nélküli műtőket, és a nem működő lifteket is. A politikus szerint a kormány mindent megpróbál elfedni propagandával, és ez sok helyen működik is.

„De szerintem Önök is látják, hogy napról-napra többen vagyunk. Egyre több magyar ember mer kiállni, nem fél, annak ellenére, hogy fenyegetik az embereket. Itt is, Szabolcsban is, de egyébként Békésben, Baranyában, az összes megyében. Köremailek mennek ki a közintézményektől, a kormánypárti polgármesteri hivatalokból, iskolákból, és óvodákból és kórházakból.

Tegnap odajött hozzám egy radiológus-orvos, hogy hogyan fenyegették őket a nyíregyházi kórházban, hogy ha ki mernek menni a Tisza Párt rendezvényére, akkor el fogják őket bocsátani. Milyen kórház igazgatóink vannak, mikor szinte nincs orvos, szinte nincs ápoló, és képes megfenyegetni a saját kollégáit 2024-ben az Európai Unióban, hogy ne merjen kimenni egy politikai rendezvényre.”

Az idézett rész Magyar Péter élő bejelentkezésében a 18.10-től van, az szmo szúrta ki.

Arról, hogy munkaviszonyban hogyan érvényesül a véleménynyilvánítás szabadsága itt ír a TASZ részletesen. "Abba, hogy munkaidőn kívül mit csinálsz, a munkáltató - fő szabály szerint - nem szólhat bele. Ha emiatt ér szankció, vagy esetleg emiatt bocsánatak el a munkahelyedről, ezáltal politikai véleményed alapján diszkriminálnak, jogi úton is felléphetsz a munkáltatóval szemben. Ilyen esetben javasoljuk, hogy keresd a TASZ jogsegélyszolgálatát!"