„Támogassa
A lényeg

Édesanyja miatt támadják Magyar Pétert, Erőss Mónikát az OBH elnöke figyelmeztette

21/03/2024 15:16

| Szerző: Klubrádió

Válaszolt a bírói hivatal Magyar Péter anyukája kapcsán: kiderült, hogy Erőss Mónika már január óta nem is dolgozik. Azért arra felhívták a figyelmét, hogy a bírói szolgálati viszonyának fennállása alatt politikai tevékenységet továbbra sem végezhet. Erőss Mónika felkereste az OBH elnökét, és arról tájékoztatta: nem nyújt segítséget fia politikai tevékenységéhez.

Az anyukájáról posztolt csütörtök reggel Magyar Péter, mert szerinte most ő került "a rogáni propagandista zsoldosok célkeresztjébe”. Erőss Mónika, az Országos Bírói Hivatal elnökhelyettese úgy került a képbe, hogy a frissen politikai pályára lépő jogász korábban egy újságírói kérdésre azt mondta: segített neki az anyja a március 15-i rendezvény előkészítésében. "Hogy mivel segített nekem anyukám március 15. előtt? Amivel az édesanyák szoktak. Meghallgatott, támogatott, néha megölelt, biztatott és persze nagyon aggódott” - írta Magyar csütörtöki bejegyzésében.

A témában a Telex most megkereste az országos Bírói Hivatalt is, ahonnan azt a választ kapták, hogy "a Köztársasági Elnök 2023. december 6. napján kelt határozatával dr. Erőss Mónikát, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettesét bírói tisztségéből 2024. július 10. napjával – az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltésére tekintettel – felmentette. Dr. Erőss Mónika 2024. január 11. napjától kezdődően szabadságát, illetve felmentési idejét tölti, mely időszakban munkát már nem végez”.

Erőss Mónika felkereste az OBH elnökét, és arról tájékoztatta: fia politikai tevékenységéhez segítséget nem nyújt, a március 15-i esemény szervezésében nem vett részt, "fiát édesanyaként, az otthoni feladatok átvállalásával támogatja”.

„Az Országos Bírósági Hivatal elnöke, dr. Senyei György felhívta Elnökhelyettes Asszony figyelmét arra, hogy az Alaptörvény 26. cikke (1) bekezdésének harmadik mondatára, továbbá a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény 39. § (1) bekezdésére tekintettel bírói szolgálati viszonyának fennállása alatt politikai tevékenységet továbbra sem végezhet” - fűzte hozzá a bírói hivatal.

Erőss Mónika elnökhelyettesi kinevezésekor 2020 áprilisában egyébként még Varga Judit is megvédte anyósát: Facebookon arról írt, hogy 1984 óta dolgozik bíróként, édesapja pedig az a dr. Erőss Pál, aki legfelsőbb bíró és a Jogi Esetek című műsor szereplője is volt. "Felsorolni is nehéz, hogy a 36 éves bírói pályafutása során a bírói hivatás és igazgatás hány területén dolgozott, de ami talán a legfontosabb, hogy 2012. július 15. óta, tehát az én miniszteri kinevezésem előtt 7 évvel nevezte ki a Kúria elnöke a Kúria főtitkárának, ami a bírói hivatás egyik csúcsa és a bíróságok egyik legfontosabb igazgatási vezetői funkciója. Ezt a pozíciót töltötte be mostanáig, mindenki szakmai megelégedésére”.