„Támogassa
A lényeg

Bödőcs: Türk basánk úgy nézi a cárevicset, ahogy Komár Laci nézte Elvis Presley-t

27/09/2023 12:01

| Szerző: Klubrádió

A humorista arról beszélt, hogy a NER miért fél a vicctől, de a standupot mégsem tudja megakadályozni; arról, hogy miért nem hagyta ott a Librit – egyelőre.

Bödőcs Tibor nem érzi úgy, hogy behódolna amiatt, hogy maradt a Librinél, miután az MCC tulajdonába került a kiadó, derül ki a humorista Válasz Online-nak adott interjújából. Bödőcs ebben beszél arról, hogy érdekesnek is tartja a vádat, hogy kollaborálna a hatalommal, nem élvezi a ráaggatott főellenzéki szerepét és egyébként beszélőviszonyban van Fábry Sándorral, csak nem tartja követendő példának.

A Telex összefoglalója szerint a a humorista reagált arra is, amit Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója nyáron egy podcastban mondott róla: "Elkezdett átmenni kritikátlan ellenzékibe, és egyre butábban csinálja". A humoristát viszont valami egészen más zavarja ennél jobban.

"Engem az aggaszt inkább, hogy türk basánk úgy nézi a cárevicset, ahogy Komár Laci nézte Elvis Presley-t. Ezt azért rossz látni. Hogy soha, egyetlen rossz szavuk nincs „apura”, a „hanyatló Nyugatot” ostorozó több száz éves sztereotípiák viszont annál gyakoribbak" – mondta.