„Támogassa
A lényeg

Blokád alá vonta a Gázai övezetet Izrael

9/10/2023 12:11

| Szerző: Klubrádió

Izrael teljes blokádot vont a Gázai övezet köré, jelentette be Yoav Gallant védelmi miniszter. Ez azt jelenti, hogy nem lesz áram, élelmiszer és üzemanyag.

"Elrendelem a Gázai övezet teljes blokádját. Nincs áram, se élelmiszer, se gáz, mindent elzárunk. Vadállatok módjára viselkedő emberekkel állunk szemben, így ennek megfelelően is kell cselekednünk" – idézi a hvg.hu Joáv Galant izraeli védelmi minisztert.

A 444 összefoglalója szerint a Gáza feletti légtér, valamint a vízi- és a szárazföldi határátkelők ellenőrzését eddig is Izrael végezte.

A jelentések szerint az övezettel szomszédos izraeli települések felett visszaszerezték az ellenőrzést.

A Hamász Izrael elleni támadásáról, az áldozatokról és az azt követő eseményekről korábban is beszámoltunk.

Izraeli-palesztin konfliktus
 
 Askelón, 2023. október 9. Izraeli harckocsikat szállítanak teherautókon az Izrael és a Gázai övezet határának térségében, Dél-Izraelben fekvő Askelón környékén 2023. október 9-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 700 izraeli életét vesztete, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma a Gázai övezetben 493. Fotó: MTI/AP/Tsafrir Abayov