„Támogassa
A lényeg

Bencsik és a közmédia riportere is felbukkant a Kínai Kommunista Párt propagandacsatornáján

9/05/2024 15:26

| Szerző: Klubrádió

A műsorban végig jelen volt a feltételezés, hogy ünnepel az ország, mert ide látogat a kínai elnök.

Szerda este érkezett meg Budapestre Hszi Csin-ping kínai elnök, akit Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó személyesen fogadott a Liszt Ferenc reptéren.

Az elnök érkezésével egy időben a Kínai Kommunista Párt propagandaosztálya által irányított angol nyelvű csatorna, a China Global Television Network (CGTN) egyórás adással jelentkezett.

A műsorban bejelentkezett Beregi Balázs, az MTVA riportere, aki percekig arról beszélt, hogy ez a látogatás történelmi jelentőségű, és sorolni kezdte a Kína és Magyarország közötti gazdasági együttműködések eredményeit.

A műsorfolyam másik ismerős arca Bencsik András volt, akinek nem lehetett annyira idegen ez a közeg, hiszen az 1980-as évek végén a Népszabadság pártrovatába írt – fogalmaz a 444.hu. Ő szintén arról beszélt, hogy Kína fontos gazdasági partnere Magyarországnak, és az ország igyekszik mindenkivel jó gazdasági kapcsolatokat fenntartani.

A videóriport a Magyar Demokratát előállító nyomdából is mutatott vágóképeket, és elhangzott, hogy a Demokrata új számában a legfontosabb hír természetesen Hszi Csin-ping látogatása (miközben látszott, hogy amúgy Szentkirályi Alexandra van az épp nyomtatott szám címlapján). Bencsik a pár perces interjúban szintén arról beszélt, hogy Kína fontos gazdasági partnere Magyarországnak, és az ország igyekszik mindenkivel jó gazdasági kapcsolatokat fenntartani.

A műsorfolyamban volt bejátszás arról is, hogy Budapesten éneklő emberek várták Hszi érkezését, és végig jelen volt a feltételezés, hogy ünnepel az ország, mert ide látogat a kínai elnök.

Íme a CGTN teljes adása: