„Támogassa

Befejezték az egészségügyisek oltását

28/01/2021 14:25

| Szerző: Klubrádió

Az egészségügyi dolgozók oltását követően a bentlakásos szociális intézményekben idősotthonokban és néhány pszichiátrián folytatódik az oltási kampány. Az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője azt mondta, hogy 143 oltócsapat 220 intézményt látogat meg, ezekben pedig több mint 13 ezer ember kap majd koronavírus elleni védőoltást.

Lezárult az egészségügyi dolgozók „kampányoltása”, mától a bentlakásos szociális intézményekben, és az idősotthonokban folytatják – jelentette be Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A hvg.hu összefoglalója szerint összesen 1845 intézményről van szó, többségük idősotthon, de vannak közöttük pszichiátriák is.

Galgóczi azt is hozzátette, hogy csütörtökön 143 oltócsapat 220 intézményt látogat meg, ezekben pedig több mint 13 ezer ember kap majd koronavírus elleni védőoltást. A négy nagy idősotthonban, ahol januárban kezdték meg a vakcinációt, már a második adag oltás beadása van soron. Miután ez a célcsoport megkapta a védőoltást, az oltási terv szerint az otthonukban élő "legidősebb honfitársaink" (a 89 évnél idősebbek) következnek.