„Támogassa
A lényeg

24.hu: Orbán eligazítást tartott, folytatják a gyurcsányozást

13/10/2021 14:58

| Szerző: Klubrádió

Miközben Karácsony Gergely bejelentette visszalépését az ellenzéki előválasztás második fordulójától, a Fideszben a választókerületi elnököknek tartottak eligazítást a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! kampányról – írja a 24.hu. Noha még a Fidesz-szimpatizánsok között is akadnak olyanok, akik nem értenek egyet a kampány stílusával, a párt folytatja a gyurcsányozást.

A cikkben felidézték, hogy a Fidesz struktúrájában kulcsszerep jut a 106 választókerület vezetőjének. Bár a végső döntést Orbán Viktor mondja ki, a párt alapszabálya szerint az országgyűlési választás előtt a vk-elnökök tehetnek javaslatot a képviselőjelöltek személyére, sőt, általában többnyire ők maguk indulnak a választáson. Bár a körzetek nagy részében már most tudható, hogy ki lesz a 2022-es induló, a jelöltállítással kapcsolatban csak a novemberi tisztújító kongresszus után hirdetik ki hivatalosan a döntést.

Az utóbbi hetekben a vk-elnökök feladata volt, hogy a kormánypárt Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! kampányát helyben levezényeljék. A múlt pénteken a kampány tapasztalatainak megvitatására hívták össze a helyi vezetőket. A 24.hu információja szerint a megbeszélésen az derült ki, hogy noha még a Fidesz-szimpatizánsok között is akadnak olyanok, akik nem értenek egyet a kampány stílusával, a párt folytatja a gyurcsányozást.

Sajtótájékoztató a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petí
 
 A Fidesz és a KDNP a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petíciójának aláírásgyűjtő ívei a belvárosi Ferenciek terén 2021. szeptember 1-jén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
 

„Miért változtatnánk? Hiszen a munka egyik felét már el is végeztük” – mondta egy résztvevő a portálnak arra célozva, hogy Karácsony Gergely visszalépett. Forrásaink szerint ennek ellenére az ellenzéki előválasztásról és a talpon maradó miniszterelnök-jelöltekről, Dobrev Kláráról és Márki-Zay Péterről nem kaptak részletes értékelést.

A megbeszélésen leginkább az aláírásgyűjtés tapasztalatait elemezték. A portál értesülései szerint az eseményen részt vevő miniszterelnök is abban kérte a vk-elnökök segítségét, hogy a tapasztalatokat osszák meg a pártvezetéssel, és lelkesítette őket, hogy az őszi esős napokon is folytassák a munkát.

A választókerületi elnökök tájékoztatást kaptak a Civil Összefogás Fórum (CÖF) által október 23-ára meghirdetett Békemenetről is. Forrásaik szerint az eseményre nemcsak a CÖF, hanem a Fidesz is nagyon sok embert vár, mert értékelésük szerint a Stop-kampánnyal sikerült aktivizálni a kormányoldal támogatóit, akik már várják, hogy személyesen is részt vehessenek egy megmozduláson.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)