„Támogassa
A lényeg

18 magyar szurkolót állítottak elő Münchenben

24/06/2021 12:25

| Szerző: Klubrádió

1500 rendőr biztosította a szerda esti Magyarország-Németország mérkőzést Münchenben, és a helyi hatóságok különös figyelmet szenteltek a szervezetten érkező, Carpathian Brigade nevű csoportnak.

A meccs előtt mintegy 600 magyar szurkoló gyülekezett a Wiener Platzon, ahol néhányuktól pirotechnikai eszközöket koboztak el, többeket előállították, és elvették a jegyeiket is.

Volt, akit náci karlendítés vagy náci jelképek miatt vittek be. A Süddeutsche Zeitung szerint az egyik előállított magyar Vér és Becsület témájú tetoválása miatt került fogdába. Homofób transzparenseket is elkoboztak.

A magyar szurkolókat nem engedték a stadionhoz vonulni, hanem busszal szállították őket az Allianz Arénához.

A magyar oldalról néhányan áttörtek, és megpróbáltak átmenni a németekhez, de a rendőrök és a biztonságiak hamar közbeléptek. A magyar oldalról palackkal dobálták néhányan a rendőröket, egy embert ekkor is előállítottak.

Szijjártó Péter külügyminiszter éjfél után arról számolt be, hogy összesen 18 magyart állítottak elő, közülük addigra tízet már ki is engedtek.

A helyi rendőrség szerint a feszült, és időnként agresszív hangulat ellenére komolyabb balhé nem volt a mérkőzés körül – írta a 444.hu.