„Klubrádió
Megbeszéljük...

Szentpéteri Nagy: Szinte másodpercre pontos volt Magyar Péter időzítése

10/04/2024 19:13

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Mintha előre megtervezett korográfia szerint lépett volna fel Magyar Péter – véli Szentpéteri Nagy Richard, hozzátéve, nem gondolja, hogy előre megtervezett akció lett volna.

2024. április 10. Megbeszéljük - részlet 24.04.10. Szentpéteri Nagy Richard
15:46
00:00

"Korábban is nyilvánosságot kaphatott volna egy ilyesfajta bejelentés" – mondta a Megbeszéljük szerdai adásában Szentpéteri Nagy Richard alkotmányjogász, politológus annak apropóján, hogy Magyar bejelentette, a Tisztelet és Szabadság párt színeiben tervez indulni a júniusban tartandó választásokon. Hozzátette, az időzítéstől függetlenül úgy érzi, "ebből még lehet valami".

Magyar Péter megjelenését egészében tekintve fogadtatása megosztó, nagy szimpátiát és antipátiát vált ki. nem lehet tudni, hogy milyen kimenetele lehet, sem azt, hogy végül hogyan ítélik majd meg a jelenséget. Hangsúlyozta, most ő uralja a címlapokat, de ez az állapot nem tartható fent a végtelenségig, már csak azért sem, mert más szereplők is lesznek a következő két hónapban, hiszen közeledik az önkormányzati és az EP-választás. Emellett azt is elképzelhetőnek tartja, hogy Novák Katalin és Varga Judit lemondásával "megindult egy új politikai korszak".

"Szinte másodpercre pontos és kitűnő volt Magyar Péter megjelenésének időzítése, amikor a már említett két hónappal ezelőtti lemondások után néhány perccel nyilvánult meg, miközben a már meglévő, vagy intézményesített ellenzéki pártok nem jól szólaltak meg, nem jól fogták meg a dolgot. Magyar Péter jó hangot talált, és mintha egy előre megtervezett koreográfia szerint lépett volna fel" – összegezte, hozzátéve, nem gondolja, hogy előre megtervezett akció lett volna.

Ugyancsak a jó időzítésnek tudja be, hogy olyan (EP-)választáson indult el, amelyet Szentpéteri Nagy nagyon könnyű választának tart. Azt is megjegyezte, hogy kisebb hibákat követett ugyan el Magyar, de ezek sem vetették vissza igazán előrehaladását, esélyeit.

Az ellenzéknek szerinte pártonként másként kellett volna viselkedniük, körültekintőbben kellett volna fogalmazniuk.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Szentpéteri Nagy Richarddal
2024.04.10., szerda 16:45
Riporter: Bolgár György