„Támogassa
Esti gyors

Perintfalvi Rita humorral reagált az abszurd Soros-listázásra

11/01/2024 21:37

| Szerző: Klubrádió

"Dollármilliárdos Soros-ügynökként" listázta Perintfalvi Ritát a kormánymédia, ráadásul egy olyan egyesülethez kapcsolva, amelyhez nincs semmi köze. Sőt, még az egyesület nevét is elírták. A teológus szerint adekvát válasz lehet humorral reagálni az ilyen abszurditásra, főleg, mert a szuverenitásvédelminek nevezett törvény célja a megfélemlítés – de mi lesz, ha a civilek nem félnek?

2024. január 11. Esti gyors / részlet, Perintfalvi Rita (24.01.11.)
05:00
00:00

Olyan egyesülethez kötve jelent meg Perintfalvi Rita teológus, közgondolkodó neve a kormánypárti Magyar Nemzet listáján „dollármilliárdos Soros-ügynökként”, amihez nincs semmi köze. Facebook-oldalán azt írta, ezen már csak nevetni tud kínjában.

Az Esti gyorsban azzal kezdte: nagyon rossz a helyzet, de ha az ember humorral reagál az ilyenfajta abszurditásra, az adekvát válasz lehet. Főleg, mert a szuverenitásvédelmi törvény elsődleges célja, hogy a civilek féljenek, de mi lesz, ha nem félnek? – tette fel a kérdést.

Elmondta, a kormánymédia négy fóruma a Menők (Magyar Európai Nők) nevű egyesülethez kapcsolta őt, azonban ennek nem tagja, sem képviselője, sem egyéb módon nem kapcsolódik hozzá (a tagok névsorát itt találják), ráadásul egy elírást is vétett a kormánypárti Mandiner, amikor Menők helyett Mentőket írt, ami így még viccesebb, ezért nevet mégis elsősorban.

Műsorvezetőnk megjegyezte, hogy a cikkben „egyházellenes kirohanásairól ismert feministának” nevezték, amire úgy reagált: ez az ügy a fideszes szavazótáborra lehet hatással, ami azon a retorikai eszköztáron is látszik, hogy ha róla írnak, akkor az összes megbélyegző jelzőt a neve elé-mögé biggyesztik, hogy az olvasók pontosan tudják, kiről is van szó.

Perintfalvi Rita egyébként beszélt a Menők egyesület valódi vezetőjével, nekik jelenleg 23 ezer forint található a számlájukon; neki magának pedig egy teológusnői egyesülete van, amely éppen a keresztény értékek hazai terjesztésével és az esélyegyenlőség témájával foglalkozik elsősorban – öt éve nincs egy fillérjük, nemhogy dollárjuk sem. Ha mindenféle vizsgálatok elindításával akarják őket ijesztgetni, azoknak állnak elébe, mert nem fognak semmit találni náluk – jelentette ki.

Az, hogy ezt az egészet januárra időzítették, miközben a civilek tiltakozása novemberben indult, szerinte azt mutatja, hogy a kormány kivárta a karácsonyi időszakot, amikor kevesebb figyelmet kapott volna, és egyfajta nyitánya lehet a júniusi két választás propagandakampányának. Hozzátette, ezt négy fórumon hozták le, amelyek azonban nem igazán nagy olvasottságúak. A teológus úgy fogalmazott, ez a szélsőséges, kemény magnak szóló üzenet a kormánytól, amely arról szól, hogy elkezdték a munkát, „meg fogják védeni az országot Brüsszeltől” és elsősorban a „Soros Györgytől érkező dollármillióktól”.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Perintfalvi Rita/Facebook

Esti gyors/interjú Perintfalvi Ritával
2024. január 11., csütörtök 18:15
Riporter: Rózsa Péter