„Klubrádió
A lényeg

Orbán Viktor mégsem támogatja személyes jelenlétével Münchenben a magyar focicsapatot a németek elleni EB-meccsen - pedig a továbbjutás a tét

23/06/2021 11:13

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor váratlanul lemondta előre eltervezett müncheni utazását a német–magyar Eb-mérkőzésre, tudta meg a német DFP hírügynökség. 

Az előre betervezett, ám váratlanul lemondott utazás híre azután jött, miután a müncheni polgármester a magyar kormány melegellenes törvénymódosítása elleni tiltakozásul szivárványszínekkel szerette volna megvilágítani a Németország–Magyarország Eb-mérkőzésnek otthont adó Allianz Arénát. Bár az UEFA nem engedélyezte az akciót, de München városát szivárványzászlókkal díszítik fel, illetve szivárványszínűre világítják majd a frankfurti, a berlini és a kölni stadiont is a magyar törvény elleni tiltakozásul.

München, Allianz Aréna
 

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta a német lapértesüléseket. „Orbán Viktor magánprogramjairól, ahogyan korábban, ezután sem adunk tájékoztatást a szerkesztőségeknek” – írta a Telex kérdésére.

 
 Forrás: Orbán Viktor/Facebook
 

Politico úgy tudja, Orbán Viktor szerda este a meccs helyett Giorgia Melonival, a Olasz Testvérek nevű, posztfasiszta párt elnökével vacsorázik Brüsszelben.

Labdarúgás - Puskás Suzuki Kupa - Öregfiúk torna - Orbán V
 
 Fotó: MTI Fotó: Beliczay László
 
 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor/Facebook)