„Támogassa
Szerepvállalás

Ők az év önkéntesei

10/01/2021 08:21

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A tavalyi év a koronavírus miatt még inkább megmutatta, hogy a kisebb helyi közösségek önkéntes kezdeményezéseitől a civil szervezeteken át az állami, önkormányzati fenntartású intézményekig egyre többen ismerik fel az önkéntes programokban rejlő lehetőségeket és az önkéntesekkel együttműködés pozitív hatását. Az Önkéntes Központ Alapítvány díjazta az év önkénteseit, velük beszélgettünk a Szerepvállalásban.

2021. január 09. Szerepvállalás (2021. január 09., szombat 18:00)
24:33
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Az Önkéntes Központ Alapítvány minden évben díjazza az ország legkiemelkedőbb önkéntes programjait. 2020 a koronavírus megjelenése és a megfékezésére hozott intézkedések miatt az önkéntesség terén is több változást hozott. A tavalyi év még inkább megmutatta, hogy a kisebb helyi közösségek önkéntes kezdeményezéseitől a civil szervezeteken át az állami, önkormányzati fenntartású intézményekig egyre többen ismerik fel az önkéntes programokban rejlő lehetőségeket és az önkéntesekkel együttműködés pozitív hatását.

A műsor első vendége Hevesi Zoltán volt, aki egy szegedi pékségben végzett munkája mellett több mint 11 éve tevékenykedik fáradhatatlanul szabadidejében azért, hogy Szeged kulturális intézményeinek munkáját segítse önkéntesként. Zoltán a Szegedi Nemzeti Színházban folyó alkotó-szervező-közösségi munka motorja, tevékenysége példaértékű. Ő kapta 2020-ban az 'Év Önkéntese' címet.

Az adás második felében az 'Év Önkéntes Programja' díját elnyerő Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének vezetője, Dudás Erika volt a vendégünk. A szervezet 17 magyarországi tagszolgálat és 7 hazai és határon túli magyar nyelven működő társszolgálat önkénteseivel folytatja tevékenységét az önkéntesség, anonimitás, titoktartás elveinek betartásával. A szervezet célja a krízisek kezelése, a mentálhigiénés prevenció, az öngyilkosság megelőzése.

Az adást a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Önkéntes Központ Alapítvány/Facebook

Szerepvállalás
2021. január 09., szombat 18:00
Műsorvezető: Bíró Bori