„Klubrádió
Utcafront

Óbudától Stonehenge-ig

18/12/2022 18:29

| Szerző: Klubrádió/Árva Brigitta

A Graphisoft Parktól egy alagúton keresztül megyünk el a budai várba, onnan tovább sörözni, végül eljutunk Stonehenge-be is az építészetfilozófia segítségével.

2022. december 17. Utcafront (2022. december 17., szombat 17:00)
49:28
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta
Ezúttal nem megyünk messze Sylvester Ádámmal – az óbudai Graphisoft Park épületeit vesszük szemügyre, melynek egyik épületét ő maga tervezte.

Graphisoft Park
 
Graphisoft Park
 

Alagút a vasút alatt – Kelecsényi Kristóffal ezúttal a Nyugati pályaudvar sínei alatt fogunk sétálni, a VI. kerületi Bajza utcát a XIII. kerületi Bulcsú utcával összekötő, korábban horroralagútként emlegetett építményhez zarándoklunk, melyet nemrég újítottak fel.

Kovács Krisztina 10 olyan részletet árul el a Mátyás templomról, amitől még a lélegzet is eláll, például, hogy nem is ez az igazi neve, és hogy egyes elemeit az Epreskertben kell keresni.

Haggenmacher, vagy, ahogy a vendégsereg hívja HÁGI. Igen a söröző illetve sörözők, mert az országban több is van még belőle – Torma Tamással látogatjuk meg ezeket képzeletben.

Hági Söröző
 
Hági Söröző
egykor.hu
 

Szakralitás az építészetben, avagy hogyan vezet át az építőművészet a kozmikus rend világába – Sólymos Sándor Ybl-díjas építész, filozófus a vendégünk.

Utcafront
2022. december 17. szombat 17:00
Műsorvezető: Rózsa Péter
Szerkesztő: Árva Brigitta