„Klubrádió
Reggeli gyors

Nyugdíjas-szervezet: a választást befolyásolnák a rezsiutalvánnyal

12/09/2019 15:03

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor miniszterelnök levelet küldött a nyugdíjasoknak a rezsiutalvány mellé. Némethné Jankovics Györgyi, a Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke azt mondja, hozzájuk inkább a felháborodott hangok jutnak e.

2019. szeptember 12. Reggeli gyors / részlet, Némethné Jankovics Györgyi (19.09.12.)
07:18
00:00

Orbán Viktor minden nyugdíjasnak levelet írt, a többi között arról, hogy a magyar gazdaság jobban teljesít, ezért annak eredményeiből részesülnie kell az idősebb nemzedéknek is.

Némethné Jankovics Györgyit, a Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnökét kérdeztük (a szervezet tavaly ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját és 130 ezer tagja van). Szerinte ez a levél erősíti meg leginkább, hogy a rezsiutalványnak az ajándékozási időpontja befolyásolni akarja az októberi önkormányzati választások kimenetelét, erősítő üzenete van ezzel kapcsolatban.

A rezsiutalványról elég sok visszajelzés érkezett, és ugyan a nyugdíjasok pénztárcájának jól jön, ettől függetlenül hozzájuk éppen a felháborodott nyugdíjasok hangja jutott el. Van, aki úgy fogalmaz, hogy ezt egyszerűen megalázónak tartja. Van, aki elkezdi részletezni a fenntartásait: miért kellett felcímkézni, miért csak rezsire lehet használni, miért nem a nyugdíjat növelték meg. Voltak, akik azt kritizálták, hogy ez drága művelet, utalványt kell nyomtatni, a postának ki kell hozni, meg lehetett volna spórolni, ha nem utalvány formájában kapják meg.

Az alapvető kérdés, hogy miért most kapják meg ezt az utalványt. Volt, aki úgy fogalmazott: jogosan érheti az a vád a nyugdíjasokat, hogy a szavazataikat akarják megvásárolni. Akadt, aki azt vetette fel, hogy a kormány adja ezt a 9000 forintot, de ahova jut, az a nemzeti közműcég, tehát egyik zsebükből a másikba rakják. A nyugdíjas csak a postás szerepét tölti be.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Reggeli gyors
2019. szeptember 12., csütörtök 07.30
Műsorvezető: Lampé Ágnes