„Klubrádió
Reggeli gyors

Nincs kádere a Fidesznek a Földes élére?

3/07/2020 11:53

| Szerző: Klubrádió

Érvénytelennek, eredménytelennek nyilvánította az Emmi azt a pályázatot, amit a miskolci elitgimnázium igazgatói posztjára írtak ki. Pedig fideszes jelentkező is volt.

2020. július 03. Reggeli gyors - részlet 20.07.03. Fazekas Róbert
10:22
00:00

Nem tudott választani a minisztérium három pályázó közül, hogy miért nem, azt egyelőre nem közlik. A miskolci Földes Ferenc Gimnázium élére azért kell új vezető, mert a korábbi igazgatót, Veres Pált választották októberben a város polgármesterévé. Azóta Fazekas Róbert megbízott igazgató vezeti az intézményt, és miután a pályázat eredménytelen volt, az SZMSZ szerint ő fogja augusztus közepétől is, noha a mostani megbízása akkor lejár.

Fazekas Róbert volt az egyik pályázó, a tantestület őt támogatta. Indult a gimnázium egyik tanára, Kovács Benedek is, a harmadik pályázó pedig Hajdu Hajnalka sajószögedi iskolaigazgató volt, aki a Fidesz politikusa, ezért sokan őt tartották befutónak.

A nemzetközi tudományos diákolimpiákon sikeresen szereplők
 

Fazekas Róbert a Reggeli gyorsban nem akarta minősíteni versenytársainak pályázatát. Mindhárom megtalálható a gimnázium honlapján. Annyit azonban megjegyzett, hogy az iskola megismeréséhez évekre, sőt évtizedekre van szükség. A Földes Ferenc Gimnáziumban ugyanis rendkívül sokrétű oktatás folyik. Elitgimnáziumként tartják számon, bár elég nehéz definiálni ezt a fogalmat – mondja a megbízott igazgató. Azonban nem túlzás azt mondani, hogy a tehetséggondozás fellegvára, rendszeresen ott vannak tanulóik a diákolimpiákon, nemzetközi versenyeken. Emellett a társadalmi felzárkóztatásban is szerepet vállal az iskola, az Arany János Tehetséggondozó Program egyik alapítója. Ez a program hátrányos helyzetű gyerekeket karol fel. Több egyetem bázisiskolája, ezen kívül egészen egyedülálló felnőttképzési formát vezetett be, a digitális középiskolát. A mostanság oly sokat emlegetett távoktatásban élen jár.

Fazekas Róbert, aki tehát minden jel szint tovább igazgatja még egy ideig a gimnáziumot, igazából értetlenül áll a helyzet előtt. Véleménye szerin érdemes lenne, sőt ki is kellene írni egy új pályázatot. Ám ez nem az iskolán múlik, ez már a minisztérium kompetenciája.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Wikipédia.

Reggeli gyors
2020.07.03. 06:00
Műsorvezető: Pálinkás-Szüts Róbert