„Klubrádió
Hetes Stúdió

Mi tartja még itthon a mentősöket?

27/07/2019 13:00

| Szerző: Klubrádió

És a rendőröket, tűzoltókat, kormányhivatali dolgozókat? Mi történne, ha Magyarország a brit példát követve kilépne az EU-ból? Perbe fogják-e valaha Trumpot? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk a Hetes Stúdióban, ahol riportot hallhatnak a százéves  Bálint gazdával is.

Rendőrök, mentősök, kormányhivatali dolgozók, tűzoltók: őket az út szélén hagyta a kormány. Kevés fizetésért, sokszor kaotikus körülmények között dolgoznak, nem véletlen, hogy sokan inkább külföldön próbálnak szerencsét. De mi tartja még itthon a megmaradt dolgozókat? Erről is kérdeztük Forgács Imre volt rendészeti és igazságügyi minisztert.

Mi történne egy esetleges Huxit esetén? A Külgazdaság folyóirat öt szakembert és a Századvég munkatársait kérdezte a lehetséges következményekről. A századvéges kutatók szerint akár még pozitív kimenetele is lehetne, ha Magyarország kilépne az unióból, de mi Deák Dániel egyetemi oktatóval beszéltünk, aki egyetlen érvet sem nem tud felhozni a kilépés mellett.

Robert Mueller volt különleges ügyész a Parlament több bizottsága előtt is azt mondta, Trump egyes lépéseivel befolyásolta az igazságszolgáltatást, ezért ciklusa lejárta után perbe fogható. Csernyánszky Judit össze­fog­la­lója.

100 éves Bálint gazda, aki nemrég nemzetközi hírnévre is szert tett, miután a Reuters forgatott vele. Galavits Patrik járt nála.

A hét fontos eseményeit Ónody-Molnár Dórával, Erdélyi Péterrel és Bolgár Györggyel beszéljük meg.

Hetes stúdió szombaton 3-tól Szénási Sándorral.

(Címlapi kép: Országos Mentőszolgálat/Facebook)