„Klubrádió
Hosszabbítás

Megvertük magunkat, aztán megvertek minket

20/10/2019 14:04

| Szerző: Klubrádió

Olyan ez, mint amikor az ember a saját nyakába önti az özönvizet. A magyar labdarúgó-válogatott legutóbbi két meccséről és Európa-bajnoki esélyeiről beszélgettünk a Hosszabbításban Marosi Gergely sportújságíróval.

2019. október 15. Hosszabbítás (2019. október 15., kedd 15:00)
46:47
00:00
Műsorvezetők: Rév Dániel, Farkasvölgyi Gábor
A magyar válogatott előző két meccse a selejtezősorozatban a horvátok elleni idegenbeli 3-0-s vereség és az Azerbajdzsán elleni 1-0-s hazai győzelem volt. Marosi Gergely sportújságíró nehezen mondaná, hogy 20 percnél többet élvezett a két meccsből, de ez volt a legjobb forgatókönyv, hiszen a teljesítményünket látva az nem volt opció, hogy megverjük Horvátországot idegenben, még az se, hogy pontot szerzünk. Az egész EB-selejtező egyetlen kérdésre redukálódott, hogy nyerünk-e Walesben vagy sem, és ennél jobbat nem lehetett volna várni ettől a csoporttól. Ez államvizsga, mestervizsga lesz a válogatottnak és Marco Rossi szövetségi kapitánynak.

A horvát meccsen szörnyű egyéni hibákat, betojt játékosokat láthattunk. Marosi Gergely mazochizmusból kétszer megnézte az első félidőt, amelyben minden rossz volt, durva hibákat vétettek a mieink, az első gólig nem is volt jó magyar megmozdulás. Nem azzal van a gond, hogy 3-0-ra kikapunk a VB-ezüstérmestől, ennyire ki lehet kapni, de a játék képe sokkal inkább 6-0-ra emlékeztetett. Megvertük magunkat és még ők is megvertek minket – foglalta össze. Semmi pozitívuma nem volt a 90 percnek, azonkívül, hogy Gulácsi Péter kifogott egy 11-est. Marosi Gergely megjegyezte: nagyon fontos meccsen Románia ellen Bukarestben is volt már ilyen lefagyás kétszer is. Ha a magyar válogatott csak 15 percig olyan rosszul játszik a walesiek ellen, mint ahogy a horvátok ellen, akkor azon elmehet a meccs.

 
Az EB-selejtező csoport állása
 

Műsorvezetőnk, Rév Dániel megjegyezte: Kádár Tamás, aki két gólpasszt adott az ellenfélnek, játszik a Dinamo Kijevben és a posztján szerepelhet a válogatottban is, pedig korábban az volt a probléma, hogy sok magyar válogatott játékos nem kapott lehetőséget külföldi klubjában. Marosi Gergely hozzátette: ki is hagyta Kádárt a kapitány a következő meccsen, pedig fontos embere a csapatnak. A horvát meccs második félidejében örömünnepet asszisztálhatott végig a válogatott, Split magához ölelte Modricékat, pedig elvileg mindkét csapatnak volt tét. Marosi Gergely szerint az azeriek ellen ez benne is volt a csapatban, meglátszott a feszültségben, egymásnak mutogatásban, talán abban is, ahogy Dzsudzsák Balázs lecserélését követően – csapatkapitány létére – oda se ment a szövetségi kapitányhoz. Nagyon nagy mázli volt, hogy Azerbajdzsán jött három nap múlva és nem más, mert ebben az állapotban válogatottunk a csoport többi tagja ellen valószínűleg nem szerzett volna pontot.

Címlapi kép: az MLSZ Facebook-oldala

Hosszabbítás
2019. október 15. kedd 15:00
Műsorvezető: Rév Dániel