„Klubrádió
Megbeszéljük...

Márki-Zay: Lázár a béke angyalaként adná el magát

5/06/2019 18:07

| Szerző: Klubrádió

Visszavonul a politikától Márki-Zay Péter volt fideszes ellenfele, Hegedűs Zoltán. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint az egész mögött Lázár János áll, aki a durva támadások után a kampány végére más hangnemet ütne meg.

2019. június 05. Megbeszéljük / részlet, Márki-Zay Péter (19.06.05.)
13:10
00:00
Hegedűs Zoltán a hódmezővásárhelyi Fidesz-frakció vezetője a Facebookon nyílt levélben jelentette be, hogy visszavonul a politikától, és nem indul az őszi önkormányzati választáson.

A város független polgármesterét, Márki-Zay Pétert kérdeztük, és azt mondta: a levelében foglaltakat Hegedűs Zoltán úgy értette, hogy aki részt vett a városi közélet megosztottságának kialakításában, az lépjen vissza, tehát ő maga is. Ugyanakkor tény, hogy Vásárhely belefáradt ebbe a sok mocskolódásba, a Fidesz magát is erodálta és az emberek békét akarnak – mondta Márki-Zay Péter.

Szerinte Lázár János volt kancelláriaminiszter „a nagy rendező”, és aki ismeri a hódmezővásárhelyi Fidesz működését, tudhatja, hogy Lázár akarata ellenére nem nagyon történik semmi. Úgy fogalmazott: Lázár célja megteremteni azt a kommunikációs kontextust, hogy ők, akik fél éve heti szinten „mocskolódó” szórólapokkal, plakátokkal támadták (az egyik ilyenen például Soros György és Gyurcsány Ferenc mellett migránsokat akar betelepíteni), most, az utolsó négy hónapban a béke angyalaiként tűnjenek fel. Valaki vissza is lép, de természetesen nem a kampány kiagyalója – tette hozzá.

Közölte: múlt hétfőn Lázár János úgy nyilatkozott, hogy egy független emberrel is nagyon szívesen működik együtt, vele (Márki-Zay Péterrel – a szerk.) azért nem, mert őt a Fidesz-kormány sose támogatná. A rossz nyelvek szerint Lázár János politikai túléléséről szól az októberi önkormányzati választás, ha nem sikerül visszaszereznie a várost, akkor végérvényesen megbukik, vagy legalábbis szerinte Orbán Viktor valami hasonlót kommunikálhatott.

Hegedűs Zoltán lehetséges utódairól azt mondta: felépített a Fidesz egy „álcivil” egyesületet Szeretem Vásárhelyt néven, amely futóversenyt, gyermeknapot és hasonló eseményeket szervez, magát politikamentesnek nevezi, azonban a Fidesz által kinevezett iskolaigazgatók és a kormánymegbízott, Juhász Tünde vesz részt benne. Utóbbit szokták lehetséges utódként emlegetni, a Fidesz elég sok mérést rendel meg, az ő népszerűségét is vizsgálták már.

Jelezte azt is: Hegedűs Zoltánt kancellárrá nevezték ki a szakképzési centrumban, tehát nem úgy tűnik, hogy szembefordult volna a fideszes irányvonallal.

A beszélgetést a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg!

Megbeszéljük
2019. június 5., szerda 16.20
Műsorvezető: Bolgár György