„Klubrádió
Megbeszéljük...

Márki-Zay: Nem véletlenül megyünk Orbánnal egyszerre Amerikába

6/05/2019 18:49

| Szerző: Klubrádió

Márki-Zay Péter szerint nem valószínű, hogy ok nélkül esik egy napra amerikai útja Orbán Viktor miniszterelnökével. Hódmezővásárhely független polgármestere arról is beszélt, a kocsmákba is elmenne, hogy minél több választót tudjon megszólítani.

2019. május 06. Megbeszéljük / részlet, interjú Márki-Zay Péterrel, 05. 06.
09:14
00:00
Régebb óta szervezik ezeket a látogatásokat – Orbán Viktor miniszterelnököt Donald Trump elnök fogadja, ő és Kész Zoltán volt parlamenti képviselő pedig az amerikai külügyminisztérium megy  –, így simán lehetne véletlen is az időzítés. Ám még úgy is, hogy nem tudja, a másik oldalon milyen egyeztetés előzte meg a találkozókat, kicsi esélyét látja annak, hogy véletlenül lesznek pont egy napon Washingtonban – mondta májusban esedékes amerikai útjáról Márki-Zay Péter.

A polgármester szerint – aki a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője is – a washingtoni megbeszéléseken szóba kerül a magyarországi helyzet megítélése amerikai szemmel, és az ellenzék véleménye azokról az ügyekről, amelyek az Egyesült Államokat is különösen aggasztják, így a magyar kormány közeledése az oroszokhoz és kínaiakhoz. Szerinte az is felvetődhet, Magyarország vajon meddig lesz tagja az EU-nak vagy a NATO-nak, és úgy véli, ezeket a kérdéseket Orbán Viktor is megkaphatja.

Arról is beszélt, a Fidesz szerinte állandóan kritizálja az Európai Unió vezetését a migráció miatt, de amikor valamilyen lépést tenne az EU ebben az ügyben, akkor azt éppen ők blokkolják. Egyúttal kijelentette, a Fidesz 86 ezer migránst telepített be az országba, köztük körözött bűnözőket és terroristákat is. (A politikus itt a Központi Statisztikai Hivatal adataira utalhatott, arra, hogy 2015 és 2017 között hány külföldi bevándorló érkezett az országba. Azonban ha az Európai Unió tagállamaiból érkezők számát kivonjuk az összesített adatból, a Márki-Zay által említett számnál több mint 30 ezerrel kevesebb jön ki – a szerk.)

Közölte még, a kommunista időket megszégyenítő propagandagépezet működése miatt mindent meg kell tenni, hogy az információk eljussanak a választókhoz. Fel kell világosítani a migránsoktól rettegő szomszédokat, hogy csak a Fidesz hoz be migránsokat az országba, ezért, ha éppen ettől tartanak, ne szavazzanak rá.

Márki-Zay szóba hozta Lázár János korábbi polgármestert és minisztert is, akiről felemlegette, hogy tavaly elhatározta, a választási kampánya idején a hódmezővásárhelyi körzet kocsmáit is végigjárja, hogy minél több szavazót szerezzen. Márki-Zay megjegyezte, ellenfeleikhez hasonlóan, az ellenzéki politikusoknak is minél több embert kell elérniük, és ehhez a másik oldaltól is tanulhatnak módszereket.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Megbeszéljük / interjú Szilágyi Emesével
2019. május 6., hétfő, 16.30
Műsorvezető: Dési János